| tatianascutelnic a întrebat:

Cred ca va parea stupid ce voi intreba,dar voi cred ca ma veti ajuta!:Eu vreau sa scriu o carte dar nu stiu despre ce sa scriu,ce sa scriu, ce titlu sa-i pun, cum sa-i fac ilustratile....si multe altele! Cine imi raspunde si desigur imi este pe plac ideea lui, acela va primi funda! Daca se poate, cit mai repede!

Răspuns Câştigător
| TheAce a răspuns:

In primul rand, nu ai nicio treaba cu coperta si ilustratiile. Graficianul fiecarei edituri se ocupa de aceste lucruri, asa cum editorii se ocupa de corectarea/aerisirea textului si de paginare. Nu cred ca esti gata sa scrii o carte in acest moment (iti vorbesc din experienta) cata vreme inca nu ai idee ce/cum/cat vrei sa scrii. Inainte de a te apuca de un roman ai nevoie de exercitiu. Incearca sa scrii o vreme proza de tip ''flash'' (maxim 5000 de caractere, echivalentul a 2-3 pagini de calculator in formatul times new roman caractere de 12). Scrie cateva luni cateva zeci de astfel de povestioare si apoi daca te simti in stare apuca-te de o carte. Dar trebuie sa fii pregatita si sa ai totul pregatit. In primul rand, o harta a ideilor care sa contina tema, personajele in detaliu si ''harta actiunii'' propriu zise. In momentul in care tu vii si imi spui ca vrei sa scrii dar habar nu ai ce, eu ca si scriitor ma vad obligat sa iti scriu ca nu esti inca pregatita pentru acest pas.

8 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca chiar nu ai nimic in minte inseamna ca inca nu esti pregatita sa scrii, mai trebuie sa inveti si sa lecturezi. Inspiratia nu vine la comanda sau ca unii iti dau idei.
Titlul se pune in functie de continutul cartii, mai ales daca vrei sa subliniezi ceva din carte.
La fel si ilustratiile, atunci cand sunt pentru a intari mesajul cartii. Poti fi si strict de umplutura, abstractiuni, nu trebuie sa fie in concordanta cu textul.
Succes!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu mi se pare stupid. Mi se pare idiot. Când vrei să scrii o carte, subiectul şi restul vin din tine. Altfel, ce faci tu aici este o pierdere de timp care nu va duce la nimic bun. Când nu ai idei înseamnă că habar nu ai despre scris şi, drept urmare, mai bine te apuci de altceva.

| IonelaMV a răspuns:

Fa o carte legata de viata ta, sa o ai amintire, peste cativa ani iti vei aminti si vei rade, sa le arati copiilor tai cum era viata ta! Ca si Ion Creanga"Amintiri din copilarie", sau Ben Carson "Gandeste cutezator".Ar fi dupa parerea mea cea mai interesanta carte, un inceput, apoi daca iti place sa mai scrii, cine stie vei ajunge cineva!
ex"Viata mea"!
Barfta, sper ca te-am ajutat!

| DauFinPreaDivin a răspuns:

Poti sa scrii despre viata ta
Sau poti modifici putin viata ta si sa scrii depre ea modificata
Sau poti sa iti imaginezi viata perfecta si sa scrii despre ea
SAU POTI SA-TI LASI IMAGINATIA SA VORBEASCA

| cocowx a răspuns:

Uite o idee: un copil sa nu se iinteleaga prea bine cu colegii lui, sa ii placa muzica rock, sa aiba majoritatea prietenilor mai mari ca el, sa cante la chitara si la tobe; iar cand intra la liceu sa se apuce de alcool, droguri, fumat, sa face sex; apoi sa gaseasca pe cineva care iubeste rock-ul la fel de mult ca el; sa faca o trupa; renunta la liceu dupa ce mai avea doar un an si termina; mama lui sa-l de afara din casa (am spus mama pentru ca parintii lui erau despartiti); apoi sa doarma la prietenul cu care a format trupa; peste 2 ani ajunge celebru; iar se apuca de droguri impreuna cu sotia lui; sa fuga din clinica de dezintoxicare si dupa 1-2 luni sa fie gasit sinucis

| tatianascutelnic explică:

Eu vreau idei de titluri, site-uri cu exemple, poate imagini pu coperta, cine imi da tot ce am cerut... Fundita este a lui.astept

| tatianascutelnic explică:

Pot eu asa sa fac:sa o scriu pe maculator, apoi o scriu pe foi A4, apoi o xerxez, apoi ii fac coperta, apoi ii cat imagini de pe net, apoi le scot la printer, dupa aia le unesc si la urma scriu autorul si o vind pe piata? Poate aveti idei mai multe?

| Arbaless a răspuns:

Intai trebui sa stii sa scrii, intai fi sigur ca stii regulile literaturii, apoi incepe sa te gandesti la gen, structureaza personajul principal, loc, timp, da o ordine la poveste, fa in mod ca personajul principal sa faca un parcurs de dezvoltare, ex daca e prost la inceput la sfarsit sa nu fie tot la fel. ce am scris aici e forte putin din ce trebuie sa faci ca sa scrii o carte, e greu, fa rost de o carte de literatura si invata, citeste mult, si multi autori. trebuia sa iti creezi un bagaj cultural inainte sa incepi. (scuze greselile, da nu am invatat in Romania)