| b00two a întrebat:

Daca vreau sa ma apuc de orga la varsta de 21 ani, mai are rost? Imi place foarte mult instrumentul si am experienta in muzica (am cantat la chitara intr-o formatie de lautarie insa m-am lasat acum 2 ani), insa imi doresc pe viitor sa fac si bani din aceasta ocupatie. Sfaturi? Multumesc anticipat!

Răspuns Câştigător
5 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Eu am 46 de ani, si am prea putina experienta in pictura, mai mult in desen, dar nu imi pun intrebarea daca mai are rost sa ma apuc. Ca un autodidact ce sunt, studiez deocamdata "terenul", ma uit pe net cum se face, ce se face, citesc articole despre pictura, exista o multime de tutoriale, iar cand voi lua pensula in mina, cit de curand, voi sti ce am de facut, si voi face pana ce nu voi mai picta lucrari de copii. Nu trebuie mult ca sa ajungi expert, citiva ani de munca sustinuta, stiu pe cineva de pe net care picteaza bestial, si i-a luat doi ani sa invete, tot de una singura. Asa ca, daca eu pot, si am timp destul in fata, ce sa mai zic de tine, care esti inca la inceputul vietii? Apuca-te, tine-te de treaba, si sigur va iesi ceva frumos pana la urma. Succes!

| AshuraElric a răspuns:

Spune da provocarilor.

| Popescu_Eugen_1964 a răspuns:

Doar in cazul in care ai un burdihan care te impiedica sa ajungi la clape nu te incurajez, ti-ar fi intr-adevar f greu.
https://www.youtube.com/watch?v=l9jnDykxsuM

| medicine a răspuns:

Salut, eu m-am apucat de vioara la 24 de ani, si imi merge foarte bine, cu toate ca multe persoane au incercat sa ma descurajeze. Poate stii, vioara e genul acela de instrument despre care se spune ca nu poate fi invatat decat daca te apuci de la 3 ani. Iar vioara este cel mai dificil dintre toate instrumentele. Orga nu este atat de dificila, la orga este important sa ai independenta mainilor, un profesor te va invata cum si repetatul zilnic te va ajuta sa iti insusesti aceasta abilitate. Ceea duce la o singura concluzie: da, se poate sa inveti, este suficient sa vrei, sa fii dispus sa inveti sa citesti note (este important pentru muzicieni), sa fii dispus sa repeti zilnic, sa fii dispus sa platesti un profesor care s iti ofere lectii si sa iti monitorizeze progresul. Este bine sa cunosti bine pe cei care sunt mari genii ai instrumentului pe care ti l-ai ales si este important sa le asculti muzica frecvent pentru a te motiva sa reusesti din ce in ce mai mult.

| Borhifr a răspuns:

Niciodata nu e prea tarziu!