Fraza asta e gresita din toate punctele de vedere! 'a invata' prin aceste cuvinte iti dai seama ca nu ai talent. un om care e talentat la desen ar spune "imi da cineva niste sfaturi pentru desenatul portretelor?"cam asa se exprima un artist cand e vorba de a EXERSA. in ceea ce priveste sfaturi... difera de la om la om. De ex: unul tine creionul intr-o anumita pozitie sau foloseste mina de o marca si marime anume. Pentru a ajunge la portrete trebuie sa exersezi lucruri usoare! sa o iei pas cu pas. pe moment i-ati un creion 2B ( e special pentru incepatori-adica au o mina potrivita ca marime si sunt usor de sters), un bloc de desen, o radiera care sterge bine si lasa-ti mana sa dea viata la cateva desene. Cu timpul vor fi din ce in ce mai complicate, poate mai inervante din punct de vedere al timpului... tu gandeste-te in felul urmator: Leonado DaVinci a pictat-o pe Monalisa intr-o zi?!
Eu nu prea cred. Pentru a ajunge la un asemena rezultat a stricat sute de panze, zeci de pensoane si vopsele si cine stie ce a mai folosit! Talentul e in fiecare dar noi nu il lasam sa iasa la iveala
Totul constă în primul rând în talent. Dacă nu ai talent, nu le faci cu suflet și le faci doar pentru a le lăuda e egal cu zero.
Părerea mea.
Intra mai intai pe site-ul desenatori.ro si acolo ai din ce sa inveti
...frate iti zic sincer.nu stiu sigur dar presupun ca iti trebuie talent.dar am un exemplu foarte bun care mi-a zis profa mea de arta deci mi-a aratat un desen cu un schelet asa desenat fain...FFF FAIN de o fata.si o zis ca fata aia nu stia nimica nu avea talent si credea ca no sa reuseasca niciodata.da profa o zis ca ea o ascultat la orele de desen cum se face si chiar so concentrat sa invete.deci daca esti pasionat si inveti atunci sti cum sa faci.deci. uita-te mai intai la tutoriale si o sa inveti. daca frei sa`mi vezi profilu meu.da am numai 2 poze de *** am sa pun mai multe uita-te aici am una cu linkin parca .www.pdrake1.deviantart.com