Urmeaza acesti pasi (pentru. ca si eu scriu o carte si stiu):
1. Pentru inceput gaseste un caiet (pentru. ca sa scrii pe el)
2. Pune-i un titlu cartii!
3.Incepi sa scrii despre un subiect fix! (pe capitole)
4. Ai putea sa inventezi un nume si sa scrii despre calatoria personajului dorit!
5. Dupa ce ai terminat, verificati ortografia!
6. Du-te la librarie si ia o carte cu foi goale
7. Scrii pe acea carte ca ai luat-o povestea scrisa
8. Dupa ce ai scris-o, daca vrei, poti sa te duci s-o tragi la xerox (sa faci copii)
9. Apoi o vinzi! (doar daca vrei)
10. Daca a iesit bine continua sa scrii carti!
11. Daca vrei vrea sa vinzi cartile scrise, va tebui sa le pui un pret rezonabil cum ar fi 5.50. (nu-i scump)
12. Gata!
Stiu ca pare mult de munca, dar va merita!
In primul rând trebuie sa fii f bun in gramatica. Sa tii cont de bazele creatiei care sunt inspiratia din fapte reale pe care le poti romanta si imbina cu filozofie si umor.
Tema romanului trebuie sa fie in functie de pasiunile si preocuparile atale sau inspirate din ceea ce ti s-a-ntâmplat real.
Trebuie sa adaugi evenimente curente luate din presa sau sa te documentezi la biblioteca daca relatezi un fapt petrecut in epoca romana. Pentru inceput, cauta sa publici pe unele site uri unde cititorii iti vor da avizul lor si te vor critica sau lauda si in felul acesta vei progresa p^na in momentul când te vei simti pregatit!
Iti dau un exemplu de inceput de cariera ca romancier...
http://www.oltenia-praz-express.com/cartabos.htm
Deci daca vrei sa scrii o carte ar trebui sa stii despre ce sa scrii sa aiba un subiect fix si trebuie sa stii concret cum sa inceapa dupa e usor iti lasi imaginatia sa zburde poti de exemplu sa scrii o carte ca si Sir Arthut Conan Doyle-Aventurile lui Sherlock Holmes adica pe capitole si fiecare capitol are alta intamplare cam asta as zice eu sa faci.
Pai pentru inceput fa-ti o schita apoi gandeste-te la un titlu si incepe sa scrii o poceste.Un sfat :daca vrei ca cineva sa-ti citeasaca cartea scrie ceva interesant si sa nu fie sec. Apoi cumpara de la librarie o carte cu foi albe si scrieti povestea acolo. Dupa aceaia daca tia iesit bine po-ti sa faci mai multe copii si s-o vinzi.Bafta! Sper sa-ti mearga. daca raspunsul meu ti-a fost de folos da-mi te rog funda.pa!
Fara nici o grija! Da-i drumul... sa nu uiti instrumentul de scris: creionul, pixul si hartie sau PC-ul... bafftaa!?
Te pot ajuta eu.
daca vrei lasa-mi un msj.
astept sa ma contactezi daca ai nevoie de sugestii
Pentru inceput eu am inceput cu Jules Verne.Incearca cartile sunt cele mai tari! Apoi m-am pus pe Robin Hood.Si de acolo nu am mai citit
Funda pls
Duduc întreabă: