| xeon a întrebat:

Vin si eu o data in vizita la bunici si vad ca intra tigani peste mine imbracati in capre, si incepe sa zbiere mai sa-i iau la omor (de regula nu ii suport si i-as omora pe toti), ce vrea sa insemne? e vreun ritual? de unde pana unde si am vazut ca se duc in mai multe case? un fel de colind?

8 răspunsuri:
| Resurrection a răspuns:

Da, era un colind de-al lor.
Bunici tai stau cumva la tara? Stiu ca se face asa ceva pe acolo.
Nu o lua in nume de rau, asa e traditia

| Antoniacopiluța a răspuns:

Pai ceva de genu'un colind.Asa e traditia dar nu numai capra dar si ursul.Mie nu imi plac deloc.Asa fac tiganii, bat in tobe, urla, si totdeauna de Craciun ma trezesc dimineatalaughing

| 010123 a răspuns:

Probabil e uratura,, Capra", in stilul lor. Lasa-i in pace.

| Juiana a răspuns:

Aoleu,cum faceau tiganii in cartierul meu! Bateau in tobe, suflau in trambite.

| th4inspiration a răspuns:

Ceva de genu' traditii si obiceiuri "mai ciudate " avem fiecare, unii si le exprima public altii mai putin, si eu sunt putin rasista dar ce poti sa le faci nu poti sa-i omori happy

| bismarck a răspuns:

Nu e colind... e un fel de urătură. "Capra", mai este "Ursul" şi altele.Depinde de zonă şi tradiţiile zonei respective.Tradiţiile astea sunt vechi de zeci poate chiar sute de ani! Nu sunt foarte educative însă e o latură a poporului nostru, iar dacă ţiganii o păstrează în locul nostru e trist.Cât despre ura faţă de ţigani e inutilă.Ura trebuie să fie îndreptată spre atitudinea unora din ei, şi o dată cu ea dorinţa şi sfaturile de corectare a atitudinii.

stimă, bismarck

| xeon explică:

Bai,prietenasi,ce sa va zic? mi-ati dat raspunsul pe jumatate, daca cineva stie si ce insemnatate are ar fi perfect, chesti mai profunde, un scop anume un rol?

| RobertRobertutzu a răspuns:

Este jocul sau uratura,, Caprei,,, nu o lua drept ceva rau, asa e traditia. Eu stau la tara si stiu cum e.