Mai citeste odata ce am scris... nu am chef de mistouri, am nevoie de sfaturi constructive
Daca vrei sa faci design pentru bannere*, logo-uri, webart/steamart iti trebuie mai intai un software cu care sa faci asta(programe), ala e echipamentul..si de obicei costa.
Doar pentru web design, e util orice din seria Adobe(photoshop, ilustrator, after effects, etc.), dar ca sa te "lansezi" sau sa scoti un profit din asta. e mai dificil.
Sa zicem ca partea grea nu e sa faci rost de programe. Chiar daca nu ai bani pentru ele, si majoritatea nu dau banii, sunt supra-apreciate intr-un fel, poti sa le ceri cuiva care a folosit/foloseste asa ceva(designeri, studenti la arte/jurnalism/etc sau liber-profesionisti).dar profitul il faci daca te angajezi undeva eventual(ceea ce e greu, avand in vedere ca o scoala de design din care sa iti iei o diploma costa cam cat toate programele alea adunate) la o firma sau sa lucrezi singur dar "cu acte", sau sa incerci sa iti faci propriile creatii cand ai software-ul si sa avansezi treptat, eventual sa iti faci un site, sa faci parteneriate cu forumuri/site-uri si sa ceri bani pentru proiecte, dar ar trebui sa fie macar decente, daca nu chiar bune, foarte bune.
Photoshop-ul il gasesti si "pe moca", piratat, pe forumuri, site-uri, daca stai sa cauti.
Daca vrei sa faci desene manual, exista programe mai complexe. sau poti face asta pe o tableta.