| BiiaB a întrebat:

Saluut TPU! Pai as vrea si eu niste nume de carti tip stiintifico-fantastice.Am citit cateva dintre cartile lui Eliade si mi-au placut mult, pacat ca nu sunt toate asa, in special mi-a placut Domnisoara Christina si Sarpele.As vrea carti de acest gen care sa se poate gasi la bibliotecahappy
Multumescclove struck

Răspuns Câştigător
| MxR a răspuns:

Asimov - seria Fundatia - 7 carti
- seria Eu, Robotul

Clarke-seria Rama - 4 carti
-seria Odiseea spatiala - 4 carti
-Sfarsitul copilariei
- Sentinela
-Orasul si stelele

Jules Verne - toate romanele

Arkadi si Boris Strugatki - Picnic la marginea drumului

Gerard Klein - Seniorii razboiului
- Sceptrul hazardului

Stanislaw Lem - Solaris
- Catirul

Bernard Werber - Furnicile
- Revolutia furnicilor

A.E. van Vogt - seria Non-A, 3 carti
- Fauritorii de arme
- Arsenalele din Isher

Frank Herbert - seria Dune - 6 carti
- seria Pandora - 3 carti

John Brunner - Oile privesc in sus
- Rabdarea timpului
- Retelele infinitului

Larry Niven - Lumea Inelara - 4 carti

Philip K. Dick - Vanatorul de recompense

Poul Anderson - Ziua reintoarcerii lor
- Operatiunea Haos
- Pazitorii timpului

Ray Bradbury - Fahrenheit 451
- Cronici martiene

Victor Kernbach - Luntrea sublima

Vladimir Colin - Pentagrama

Colectia Almanahul Anticipatia.

2 răspunsuri:
| TheAce a răspuns:

Literatura SF moderna: A.E. VAN VOGT: Lumea Non A, Jucatorii non A, Sfarsitul NoN A, Odiseea Navei Space Beagle, Isaac Asimov: Eu Robotul, Seria Fundatia (6 romane, considerate carti de capatai ale literaturii SF), Philip K. Dick(considerat cel mai mare autor sf din toate timpurile): Raport Minoritar, Omul din castelul inalt, Viseaza androizii oi electrice?, Sustanta M, Trilogia VALIS, Viziuni Intunecate, Paycheck, Total Recall, Stanislav Lem: Solaris. Literatura SF clasica: Jules Verne: De la Pamant la Luna (poate suna obositor sa-l citesti pe JV dar romanul asta e briliant) si Uimitoarele Aventuri ale unui chinez(merita!), Literatura SF/comedie: Stanislav Lem: Ciberiada, Douglas Adams: Ghidul Autostopistului Galactic. Literatura light sf romaneasca: Mircea Eliade: Nunta in cer.

| xScarlet a răspuns:

Ai citit 'Secretul doctorului Honigberger' sau '19 trandafiri', ambele de Eliade? Amândouă sunt foarte interesante. De asemenea, recomand 'REM' de Cărtărescu, dacă ai spus că îţi plac cele ştiinţifico-fantastice. Dacă vrei autori străini, mie mi-a plăcut foarte mult 'Frankenstein' (a fost la 'Gazeta sporturilor'/'Adevărul' dacă nu mă înşel, aşa că ai şanse s-o găseşti) de Mary Shelley, deşi eu nu sunt fană a SF-urilor happy.