Asimov - seria Fundatia - 7 carti
- seria Eu, Robotul
Clarke-seria Rama - 4 carti
-seria Odiseea spatiala - 4 carti
-Sfarsitul copilariei
- Sentinela
-Orasul si stelele
Jules Verne - toate romanele
Arkadi si Boris Strugatki - Picnic la marginea drumului
Gerard Klein - Seniorii razboiului
- Sceptrul hazardului
Stanislaw Lem - Solaris
- Catirul
Bernard Werber - Furnicile
- Revolutia furnicilor
A.E. van Vogt - seria Non-A, 3 carti
- Fauritorii de arme
- Arsenalele din Isher
Frank Herbert - seria Dune - 6 carti
- seria Pandora - 3 carti
John Brunner - Oile privesc in sus
- Rabdarea timpului
- Retelele infinitului
Larry Niven - Lumea Inelara - 4 carti
Philip K. Dick - Vanatorul de recompense
Poul Anderson - Ziua reintoarcerii lor
- Operatiunea Haos
- Pazitorii timpului
Ray Bradbury - Fahrenheit 451
- Cronici martiene
Victor Kernbach - Luntrea sublima
Vladimir Colin - Pentagrama
Colectia Almanahul Anticipatia.
Literatura SF moderna: A.E. VAN VOGT: Lumea Non A, Jucatorii non A, Sfarsitul NoN A, Odiseea Navei Space Beagle, Isaac Asimov: Eu Robotul, Seria Fundatia (6 romane, considerate carti de capatai ale literaturii SF), Philip K. Dick(considerat cel mai mare autor sf din toate timpurile): Raport Minoritar, Omul din castelul inalt, Viseaza androizii oi electrice?, Sustanta M, Trilogia VALIS, Viziuni Intunecate, Paycheck, Total Recall, Stanislav Lem: Solaris. Literatura SF clasica: Jules Verne: De la Pamant la Luna (poate suna obositor sa-l citesti pe JV dar romanul asta e briliant) si Uimitoarele Aventuri ale unui chinez(merita!), Literatura SF/comedie: Stanislav Lem: Ciberiada, Douglas Adams: Ghidul Autostopistului Galactic. Literatura light sf romaneasca: Mircea Eliade: Nunta in cer.
Ai citit 'Secretul doctorului Honigberger' sau '19 trandafiri', ambele de Eliade? Amândouă sunt foarte interesante. De asemenea, recomand 'REM' de Cărtărescu, dacă ai spus că îţi plac cele ştiinţifico-fantastice. Dacă vrei autori străini, mie mi-a plăcut foarte mult 'Frankenstein' (a fost la 'Gazeta sporturilor'/'Adevărul' dacă nu mă înşel, aşa că ai şanse s-o găseşti) de Mary Shelley, deşi eu nu sunt fană a SF-urilor .
arysa întreabă:
anonim_4396 întreabă: