Prenume feminin modern, destul de frecvent in zile noastre, Bianca este imprumuat pe cale culta din italiana, corespunazand adjectivului Bianco = alb
semnificatianumelui.ro te ajuta sa gasesti semnificata si originea numelui cautat. Avem sute de nume atat romanesti cat si straine.
Sal cf da sa trecem la discutie ma numes si eu bianca dar toti ma striga bia si toti daca imi scriu numele il scriu byanka dar in caiete il scriu byanca da imi pun o intrebare de mlt si stiam ca bianca in italiana se spune alb sunt din Italia m-am nascut acola si in frangeza veche ''blanc" da si nu mai zic bine pa pa pup
Eu ma numesc Bianca...Bianca
Imprumutat de la italieni, numele Bianca, a carei semnificatie se refera la culoarea alb, la puritate, confera posesoarei sale caldura, optimism si incredere. Ce poate fi mai potrivit pentru ingerasul tau? Bianca are intotdeauna speranta, oricat de vaga si de nerealista, ca exista o cale de iesire din orice situatie. Sociabila, isi arata afectiunea, bunatatea si grija fata de ceilalti intr-o asemenea masura, incat ii este greu sa nu se lase afectata de problemele lor, lasandu-se condusa mai mult de emotii decat de logica si ratiune.
Numele e f frumos...Pakt ca ai dat funda altcuiva
da din pacata sih pe me ma cheama Bianca sih provine din limba franceza Blonche. sau ceva dde genu care inseamna alb :*
Pe mine ma cheama Bianca care inseamna:Bianca - Acest nume este folosit in italiana. Corespunde numelui englezesc Blanche. Provine din cuvantul blanc, un cuvant din franceza veche, ce inseamna "alb".
Am primit cadou un breloc de chei cu semnificatia numelui
Bianca- Nume originar din franceza veche insemnand "cea alba". E demna, modesta si foarte cultivata. Ii plac literatura, muzica si lucrurile practice.
Numele bianca provine din ialianul "blanc" care inseamna alb!
Albul semnificand la randul lui puritatea si inocenta!
In conculzie numele de Bianca i se atribui unei persoane pure, sensibile, inocente!
Eu asa ma numesc! Nu stiu daca parintzii mei au stiut ce semnifica acest nume, dar imi place! sunt mandra de el, si sper ca si tu :*!
fundita "
:X:X:X!
Eu sunt bianca... si numele bianca vine din italiana si inseamna alb/pur, nu stiu ce ziceti voi dar eu urasc numele meu... e najpa:-&
Ma numesc bianca si este un nume frumos!
Bianca-italienescul blanco insemnand alb
Numele de fata Bianca este de origine italiana si are semnificatia de – alb, puritate, claritate, stralucire. Numele Bianca este un imprumut pe cale culta din italiana, unde numele are semnificatie clara, intrucit corespunde adj. bianco – alb.
Numele de culori, in special alb si negru sunt foarte frecvente si vechi in onomastica multor popoare, functia lor initiala fiind aceea de supranume sau porecla, atribuita ca o aluzie la culoarea pielii sau a parului.
Raspandirea numelui in epoca moderna a fost favorizata probabil si de literatura. Numele Bianca este cunoscut la noi din lirica eminesciana, Blanche din Aventurile ultimului Abencerage, romanul lui Chateaubriand, drama lui V. Hugo Regele petrece.
Numele de fata Bianca are semnificatia de "dragoste fata de aproapele tau".
Duduc întreabă: