anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

‘Seara. Am nevoie de părerea și ajutorul persoanelor care citesc și vreau să fac apel la un exemplu destul de frecvent întâlnit.

Probabil că ați putut observa că personajele intelectuale din cărți citează fidel unele pasaje din cărți, poeme, figuri de stil sau expresii cu referire la anumiți autori — lucru pe care nu am avut posibilitatea să îl întâlnesc în realitate.
Am citit destule cărți încât să îmi dau seama că îmi rămân "sedimentate" relativ puține cuvinte sau idei exacte dintr-o carte, majoritatea dintre ele se transformă într-un nor cețos de idei abstracte.

Intrebarea mea este: cum pot și eu reține "perle", asemenea persoanelor elevate?
Sau care e o metodă prin care aș putea începe să fac asta?

4 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Eu personal dacă îmi place o carte în mod deosebit și am atracție față de un personaj de acolo, rețin în mod automat expresiile, citatele și formulele de adresare și celelalte informații. Totul constă în ați place mult ceea ce citești și să nu citești pe fugă, abia așteptând să termini cartea.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Aia care vorbesc în pilde și citate sunt ultimii penibili și mai mult mimează inteligența cu idei care nu le apartin.

Dar dacă chiar vrei asta, notezi ce-ti place și recitești din când în când.

| ioana3432B a răspuns:

Ar trebui să ai și un interes personal în ce citești ca să poți memora mai ușor. Părerea mea...

| elenabejinaru02 a răspuns:

Eu îmi notez în agendă sau în telefon "perlele" la care te referi, iar în discuţii relevante le introduc cu propriile mele cuvinte happy. Nu este mandatoriu să reproduci mot a mot citate din cărţi, dar dacă faci referinţe din ele, chiar şi prin propria exprimare, ai deja mai multă credibilitate în ceea ce spui. Sper că ajută!