| HarukoMariusDaniel a întrebat:

Seara buna.
Vreau sa invat o a 4-a limba si nu sunt hotarat.
Stiu engleza, romana, japoneza si italiana.
Ce ati alege intre germana/portugheza/chineza sau coreana si de ce? Vreau o limba noua pentru literatura in special, sa imi largesc universul cunoasterii big grin Stiu ca pot citi traducerile si adaptarile, dar prefer sa mai invat ceva nou si sa citesc direct de la sursa.
Astept pareri.Multumesc.

Răspuns Câştigător
| T0T a răspuns:

Ok, eu ți-aș recomanda germană. Eu zic că totuși e mai bună viața în Germania, Elveția, Austria, Belgia decât în China și e și limbă mai apropiată de noi și destul de ok din punctul meu de vedere.

37 răspunsuri:
| HarukoMariusDaniel explică (pentru T0T):

Intr-adevar.

| Ivy86 a răspuns (pentru HarukoMariusDaniel):

Acum 4 ani era boala

| T0T a răspuns (pentru HarukoMariusDaniel):

Eram ultimul căruia mă așteptam să îi dai funda aia sincer laughing

| Adry05 a răspuns:

Germana, e foarte populara in momentul asta.

| OnePiece a răspuns:

Eu zic sa mergi pe germana sau pe chineza.

andreia67
| andreia67 a răspuns:

Daca vrei o limba destul de usor de invatat dar totusi interesanta incearca portugheza. Seamana destul de mult cu romana(chiar mai mult decat italiana, as zice eu) dar e destul de diferita totusi ca sa nu te plictiseasca. Invata varianta braziliana ca e cumva "universala". Indiferent care varianta o vei alege daca esti din Banat, Ardeal sau Moldova ai un avantaj fata de cei din sud in ceea ce priveste pronuntia desi graiul "paulista" seamana foarte mult cu romana la pronuntie, am vazut documentare pe net si intelegeam aproape tot ce vorbeau oamenii de pe strada, chiar cei needucati. Eu am invatat singura acum 12 ani, aproape exclusiv de pe internet.

| Daniel9988 a răspuns:

Germana iti foloseste la multe, dar e cumplit de grea.Incearca chineza.Este tot limba asiatica, la fel ca japoneza si iti va veni mai usor.