Nici o semnificatie/interpretare a culorilor nu este universal valabila sau acceptata de toti! Daca iti place o culoare si te avantajaza, o porti, daca nu NU...doar pentru a fi in pas cu moda, sau pentru ca se poarta!
De exemplu mie nu imi plac culorile galben, verde, orange si maro! Ca atare nici nu le port, chiar daca au fost sau vor reveni in moda, ca despre moda vad ca este vorba!
Movul imi place, am imbracat haine in diverse nuante de mov inca de acum 3 ani, inainte de a fi atat de in voga ca azi! Galben, de exemplu sau verde, asa cum am mai spus, nu am putut purta cand a fost moda si nu o sa port! Port ce ma avantajaza, nu ce se poarta, nu risc sa nu imi stea bine si mai ales sa nu ma simt bine in pielea mea.
Culorilor li se dau semnificatii in functie de foarte multe lucruri...si fiecare e cu parerea sa... Cei mai multi iau de bune aceste semnificatii si asa se perpetueaza... fara a fi, asa cum am spus general valabile, potrivite situatiei sau persoanei si nici unanim acceptate!
Vezi ca s-a raspuns despre semnificatia culorii mov chiar pe TPU la adresa
http://www.TPU.ro/timp-liber/ce-semnificatii-are-culoarea-mov.html
"Mov- simbolizeaza rafinamentul si detasarea, romantismul si speranta."
http://www.stilfeminin.ro/moda-si-frumusete/Culorile-si-personalitatea.html
O doamna merge la croitoreasa sa-si faca o rochie si alege un material de culoere mov. Croitoreasa ii spune atunci ca aceasta culoare nu este pentru ea, fiind o doamna serioasa, mov poarta doar femeile usoare. Bine spune atunci doamna, sa fie orice culoare dar... sa aiba si putin mov.
Am mai dat un raspun asemanator, reprezinta echilibru si maturitate, partea sa mai putin frumoasa este asociata puterii, manipularii si sexului.prin natura sa este o culoare rece ceea ce ne indica respect, persoanele labile sentimental sunt atrase de culoarea mov.am intalnit tendinta mai multor oameni de a confunda movul cu PURPURA, cea care este asociata culorii,, regale,,
Mie imi place culoarea mov dar nu am prea multe lucruru care sa contina aceasta culoare imi place sa o privesc dar cand ma-nbrac cu ea ma simt deprimata si de aceea nu o achizitionez in garderoba mea. Eu stiu doar k movul reprezinta indiferenta iar asta inseamna k ma reprezinta pe deplin.Asta nu insemna k influenteaza toate persoanele de exemplu eu ma imbrac in functie de starea mea de spirit si nu fac exceptii de la nici o culoare.
angelia27 întreabă: