Liceul de Arte Plastice continua vechea traditie artistica a Timisoarei si isi afla obarsia in valoroasa activitate desfasurata de Academia de Arte Frumoase, transferata in anul 1933 de la Cluj la Timisoara dar si in Scoala de Arte Decorative, infiintata in anul 1942, cu trei sectii: ceramica, pictura decorativa, sculptura decorativa. Pe acest fond s-a intemeiat actualul liceu in anul 1957, devenit o institutie de referinta in viata artistica a Timisoarei.Liceul de Arte Plastice din Timişoara a acumulat datorii de 180.000 de lei către furnizorii de utilităţii şi riscă să rămână fără apă şi energie electrică.
După ce s-au organizat două ediţii ale Festivalului cu scop caritabil Nauhaus, iar părinţii şi Asociaţia APARTE au donat periodic sume de bani pentru ca unitatea de învăţământ să funcţioneze în spaţiul din centru de pe Bulevardul Mihai Eminescu, acum s-a ajuns în situaţia în care procesul didactic să nu se mai poată desfăşura.
Ca să facă rost de banii necesari, profesorii cer ajutorul comunităţii artiştilor din Timişoara pentru organizarea unei licitaţii de lucrări şi obiecte de artă. Creatorii de artă îşi vor putea dona lucrările până în 6 mai, la Liceul de Arte Plastice sau la Galeria Calpe din Bastionul Theresia. Licitaţia va avea loc în 29 mai, de la ora 18, la Galeria Calpe. Lucrările care nu vor fi vândute vor fi returnate donatorilor.
Liceul de Arte Plastice din Timişoara a ajuns să acumuleze asemenea datorii din cauză că autorităţile locale au refuzat să mai plătească utilităţile, după ce au decis să mute elevii liceului într-o altă clădire, pentru că imobilul din centru a fost retrocedat. Conducerea liceului a refuzat să părăsească clădirea, deoarece spaţiul oferit de municipalitate, pe Bulevardul Liviu Rebreanu, ar fi impropriu pentru desfăşurarea învăţământului vocaţional.
Duduc întreabă: