Frica este modalitatea cea mai bună a corpului de a se feri de pericole. Oamenii „neînfricați" au mai multe accidente stupide decât oamenii fricoși. Oamenii, prin această metodă, se feresc de neprevăzut, de lucruri în fața cărora nu au timp sau nu știu cum să reacționeze. Frică le este și animalelor și există din același motiv.
Frica se poate manifesta în multe feluri, de la clasicele sperieturi și țipete până la agresivitate și furie (câinii agresivi, de obicei, se manifestă astfel din frică să nu fie la rândul lor agresați sau să nu le fie ocupate teritoriile).
Frica poate fi despre orice, dar de cele mai multe ori este despre lucruri pe care nu le înțelegi în momentul în care le descoperi.
În primele secunde când cineva iese de după un colț cu o mască pe față, reacția ta este să te sperii, să țipi probabil, pentru că nu știi ce se întâmplă, nu te așteptai să se întâmple acel lucru, nu înțelegi ce s-a întâmplat. Dar deseori, imediat după aceea îți revii, pentru că începi să înțelegi ce s-a întâmplat și îți dai seama că (cel mai probabil) ești în siguranță.
Spune-ne despre ce îți este ție frică, pentru că povestea e foarte complexă.
Dacă îți este frică de examene sau de lucrări, explicația rămâne în picioare. Chiar dacă tu ești bună la acele materii, este normal să îți fie frică să nu performezi la nivelul la care te aștepți.
Pot să-ți spun un lucru: așa cum ți-am explicat mai sus, este foarte posibil ca tocmai datorită faptului că ești „fricoasă" și ești precaută se poate să fii bună la școală. Pentru că, prin felul tău de a vedea lucrurile, încerci să te asiguri că fiecare pas pe care îl faci este cel corect, cel bun, cel mai eficient, cel care va aduce rezultate.
Astfel că frica ta nu îți poate face rău din acest punct de vedere.
În schimb, este posibil ca frica ta să fie un motiv de batjocură între colegi. Dar acest lucru se întâmplă exact din același motiv: colegilor tăi le poate fi frică de felul în care tu reacționezi (pentru că nu te înțeleg) și asta este manifestarea fricii lor, anume că te acuză că ești fricoasă (la fel ca acel câine agresiv de mai sus).
Descoperă împreună cu ei ce anume te face să-ți fie frică. Eventual păstrează-ți un jurnal în care notezi momentele în care ți-a fost frică de ceva (înainte să se petreacă) și care a fost rezultatul apoi. Într-un final vei descoperi dacă frica pe care ai avut-o a fost justificată, dacă te-a ajutat să te ferești de niște rezultate sau reacții slabe, sau dacă, dimpotrivă, te-a împiedicat să duci la bun sfârșit un anume lucru.
Ce legatura are faptul ca esti prima la alergari cu faptul ca esti fricoasa?!?!?
Nu trebuie sa-i bagi in seama pe colegii tai, ignora-i si lor le frica de cv si nu-s asa de puternici si curajosi!
Ce legatura are matematica cu FRICA?
Frica e ceva normal!
De exmp : mie mi-e frica de PAIANJENI si de CRIME si de papusi ciudate aaa si mi-e frica si de MATE
Si ce daca esti fricoasa?
Macar stii sa te feresti de ce e rau
E o calitate
P.S colegi tai sunt idioti pentru ca se cred asa de "curajosi"
Crede-ma NU SUNT ASA CUM SPUN EI!
cu drag :*
MihaiAndronic întreabă: