Cand nu am timp sa fac ceva dulce, cumpar de la supermarket cutiile cu ingrediente si retete de prajituri si torturi de la Dr OETKER, care sunt foarte bune si rapide...in plus se gasesc toate ingredientele, mai putin lichidele...si deja in gramaje (ex: prajitura Musuroi si Tiramisu).
Am sa-ti dau si o reteta pe care o poti face mai tot anul si este foarte buna si usoara.
PRAJITURA CU FRUCTE
Aluatul
8 oua, 8 linguri zahar, 8 linguri rase faina (poti face si din mai putine oua...cate oua folosesti, atatea linguri de faina si zahar adaugi), coaja rasa si zeama de la o lamaie potrivita.
Pentru tapetat forma:
100gr unt sau margarina, 100 gr zahar tos, 100gr stafide (facultativ), 100gr nuci tocate, fructe proaspete la alegere:visine, cirese fara samburi, caise, piersici, prune sau mere curatate de coaja si taiate felioare subtiri, 400 gr frisca batuta.
Se unge partea de jos a formei de tort (pentru 8-10 oua), sau a unei cratite mai mari, cu unt. Deasupra se presara zaharul, apoi nucile si stafidele, iar in continuare se aranjeaza un strat subtire de fructe.
Blatul: se freaca spuma galbenusurile cu zaharul si coaja de lamaie...cu mixerul sau telul, apoi se adauga zeama de lamaie incetul cu incetul, amestecand compozitia viguros.Se incorporeaza apoi faina, iar la sfarsit albusurile batute spuma tare (tot cu mixerul sau telul).
Aluatul se toarna in vasul tapetat cu fructe si se da la cuptor, la foc potrivit, 20-30 min. Inainte de a se raci complet, prajitura, care poate fi servita si ca tort, se rastoarna pe platoul de servit...sau pe o farfurie putin mai lata decat cratita. Se serveste rece, taiata felii si ornata cu frisca! ...sau prezentat ca tort ornat cu frisca...
Iti doresc multa rabdare si succes!
Crema din rahat dat prin masina de tocat impreuna cu 1-2 lamai, se amesteca bine se mai poate pune zeama de lamaie daca se doreste, esente, nuci.Compozitia rezultata se pune intre foi de napolitane se preseaza si gata.
Budinca. Cumperi plicul si un plic de frisca la magaznul din colt, eventual si lapte. Budinca se prepara in max 15 minute. Pentru ornamentare pui deasupra o visina sau alt fruct, razuiesti un pic de ciocolata etc.
Pofta buna!
Prajitura mozaic, este cit se poate de simpla si foarte gustoasa.Iti trebuie 7 oua, albusul il bati cu 7 linguri de zahar, o cana rahat, o cana nuca, o cana de faina pentru blat care se da la cuptor.
Crema:7 galbenuse fierte pe foc cu 200 g zahar si 200 g unt, se fierbe pana se ingroasa.Deasupra blatului gata copt se pune crema de mai sus, se taie cind s-a racit. Pofta.
Scuze mai voiam sa-ti dau o reteta Arici.
1 pachet margarina rama, 150 g zahar pudra, 400 g faina, 3 galbenuse, nuca taiata marunt sau alune, se amesteca margarina cu zaharul si se pun pe rand galbenusele si faina, se framanta foarte bine si se da aluatul la rece, se scoate apoi si se fac bilute rotunde, se dau prin cele 3 albuse de ou batute spuma si prin nuca maruntita sau alune.Ser unge tava si se pun aricii la cuptor, se scot si se dau prin zahar pudra. Pofta.
Pandispan: 5 oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri de faina, un varf cutit sare, margarina/ulei pentru uns tava.
Separi ouale, bati albusurile spuma cu varful de cutit de sare, apoi adaugi cate o lingura de zahar si continui sa bati pana termini cantitatea de zahar. Adaugi galbenusurile, amestecand usor de jos in sus. dupa care adaugi in ploaie si faina, amestecand in continuare usor, ca sa nu se lase spuma de albusuri. ar trebui sa aiba fluiditatea unei smantane groase.
Ungi bine tava cu ulei sau margarina - strat subtire. tapetezi cu faina. torni compozitia si dai la cuptor (180 grade C, foc mediu) pentru 25-30 min. Nu deschizi usa cuptorului primele 15-18 min. cand a capatat o culoare auriu inchis, verifici cu o scobitoare daca s-a copt (daca ramane aluat pe scobitoare, il mai lasi putin in cuptor, daca nu, e gata).
Poti manca asa, pudrat cu zahar. Sau colorat cu cacao (lasi putina compozitie in care pui o lingura de cacao si adaugi peste restul de compozitie); acelasi blat il poti folosi pentru o tarta cu fructe sau prajitura cu branza sau fructe.
RAFAELO
Ingrediente:
250 g zahar pudra, 1 pachet unt, 200 g lapte praf, nuca de cocos, alune nesarate sau nuci
Mod de preparare:
Se freaca bine untul cu zahar, se amesteca cu laptele praf si 2-3 linguri nuca de cocos. Se fac bilute cam cat o nuca, cu o aluna in mijloc si se tavalesc prin nuca de cocos. Sunt delicioase!
INGHETATA. O EI DIN BILA SAU ALT MAGAZIN SI O ORNEZI CU PUTIN NESSCAFE. E SUPER
Crema de zahar ars. caramelizezi zaharul si imbraci interiorul cratitei cu el ca sa se intareasca pe peretele vasului. separat bati 6 oua cu 6 linguri de zahar si torni peste ele un litru de lapte cald, cu baton de vanilie taiat rondelute subtirele. amesteci si torni in cratita tapetata cu zahar caramelizat. pui la cuptor pana cand se face ca o budinca. (aprox. 40 min.) Se raceste si... pofta buna.
Aceasta este o reteta foarteusoar si mai ales gustoasa
este o inventie a ei si a numito paradts de cocos
faza 1 se pregateste pandispanul Pandispan: 5 oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri de faina, un varf cutit sare, margarina/ulei pentru uns tava.
Separi ouale, bati albusurile spuma cu varful de cutit de sare, apoi adaugi cate o lingura de zahar si continui sa bati pana termini cantitatea de zahar. Adaugi galbenusurile, amestecand usor de jos in sus. dupa care adaugi in ploaie si faina, amestecand in continuare usor, ca sa nu se lase spuma de albusuri. ar trebui sa aiba fluiditatea unei smantane groase.
Ungi bine tava cu ulei sau margarina - strat subtire. tapetezi cu faina. torni compozitia si dai la cuptor (180 grade C, foc mediu) pentru 25-30 min. Nu deschizi usa cuptorului primele 15-18 min. cand a capatat o culoare auriu inchis, verifici cu o scobitoare daca s-a copt (daca ramane aluat pe scobitoare, il mai lasi putin in cuptor, daca nu, e gata).
faza a 2 a se pregateste siropul
se ia un plic de cacao un pachet de unt, esenta de vanilie, si o oala de teflon. puneti oala la incins, apoi adaugati untul. untul se topeste si dumneavoastra puneti jumatate din plicul cu cacao in oala cu unt amestecand usor. dupa ce sa omodenizat continutul pune peste sirop 200 g de ciocolata rasa (de menaj)dupa ce sa topit puneti o cana de 100 ml de apa peste si la sati
dupa ce pandispanul e gata ii taiati in cubulete mica
apoi dupa ce s-a racit siropul tavaliti cubuletele prin eu apoi prin nuca ede cocos
(nevoie de3 pliculete de nuca de cocos) si faceti o piramida apoi la sfarsit puneti niste ciocolata ra sa deasupra
POFTA BUNA! SAE AEM
Vreti o glazura de ciocolata va spun reteta. 12 linguri de zahar 8 linguri de apa 3 linguri de cacao si 50 de grame de margarina amestecati tot bateti bine si puneti an ibric la foc mic pana nu mai vedeti niciun punct pana devine negru negru o lasati la racit si o puteti pune pe orce de preferat o prajitura cu frisca
Inghetata de lamaie :2 lamai; 300 g zahar; 300 mg apa; 1 albus de ou;
lamaile se spala si se rad putin de coaja la care se adauga zaharul si se freaca putin apoi se adauga apa zeama de la cele 2 lamai si se amesteca pana ce se va dizolva zaharul dupa care se adauga albusul batut si se amesteca usor.
compozitia se toarna in cupe si se pune la frigider sau la congelator
Pofta buna fraiere
Ingrediente:
400g margarina, 400g zahar(preferabil pudra), 400g nuca de cocos, 400glapte praf, 200g alune.
Preparare:
Se amesteca margarina, zaharul, laptele praf si 300g sin nuca de cocos pana devine o pasta groasa, omogena.Se modeleaza bile din acesta compozitie punand in centrul bilei cate o aluna, apoi se rostololesc prin restul de nuca de cocos si se aseaza pe platou.in loc fde alune se mai pot folosi si migdale, arahide in ciocolata, alune de padure, etc.
Durata:15 minute(se numesc bomboane rafaello).
De la magazin le cumperi mai scump si mai putine, dar cu aceasta reteta poti face oracand vrei si cate vrei.
4 oua o cana jumate faina 12 linguri apa un plic praf de copt si daca ai si ceva esenta prin casa...se freaca galbenusurile cu o cana de zahar in acest timp se pune treptat si cele 12 linguri de apa apoi se pune albusurile batute spuma prafu de copt si se da la cuptor ieftina si buna.
PăpușăDePlasticPrefăcută întreabă:
FataOreo întreabă:
Duduc întreabă: