| AvalohAlyn a întrebat:

Stiati ca Romania e o tara extrem de frumoasa? Pacat de unii conducatori si de unii locuitori dar in mare Romania este o tara extraordinara. Avem numeroase si iar numeroase lucruri si locuri frumoase aici.De ce zic unii ca suntem vai de capul nostru? Eu unul ma mandresc cu tara mea.Pentru ca sunt si oameni de caracter aici, oameni de la care ai ce invata. Tu te mandresti cu tara ta? Incearca sa-mi raspunzi la intrebari.Multumesc mult.

Răspuns Câştigător
| H?giul a răspuns:

Ştiam că România este o ţară frumoasă şi orice s-ar întâmpla mă voi mândri cu ea până voi muri. Asta este... unii pot zice că este blestemul meu, dar Românica va rămâne în sufletul meu pe veci. Am avut atâţia intelectuali, poţi citi http://romaniagri.wordpress.com/2007/11/14/romania-o-tara-speciala/ şi să vezi indiferentă statului faţă de atâţia inventatori geniali contemporani.
Înainte ca oamenii să se întrebe ce a făcut România pentru ei, ar trebui să se ruşineze, gândindu-se ce au FĂCUT EI pentru România.
În timp ce irosim terenul ăsta agricol care ar putea hrăni toată Europa, alţii ni-l "fură" şi fac profituri URIAŞE în schimbul unor amărâte de impozite.
Suntem singura ţară cu o geografie atât de variată, de la munte, podiş, deal, câmpie, mare, fluvii etc. Ştiai că România este udată în întregime? Există locuri mai frumoase într-o altă ţara? Şi de ce ne batem joc de ea, din simplul fapt că putem şi că vrem "altundeva"?
Singurul lucru de care mi-ar fi ruşine că sunt român este de nesimţirea unora care-şi reneagă pe nedrept rădăcinile. Este inadmisibil să nu iubeşti ţara asta atât de frumoasă, când americanii au un tărâm de doi bani şi tot o fac!
E timpul să ne trezim români, e timpul să luăm adevărul în piept şi să nu ne mai copilărim, aiurea!

13 răspunsuri:
| SSis a răspuns:

Urasc ca sunt romanbig grin

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Mi-ai dat o idee: hai sa scriem aici locuri frumoase si pe cat posibil, unice din Roamania. Incep eu cu pestera Ursilor din Bihor. Este unica un Europa unde s-au gasit fosile foarte bine conservate de ursi si are stalactite si stalagmite de o frumusete rara.

| alysk84ever14_6997 a răspuns:

Romania e o tara frumoasa, PACAT CA E LOCUITA!

Pe langa frumusete trebuie si oamenii sa fie de calitate. Iar ce ai zis tu mai sus cum ca oamenii au caracter si ca ai ce invata de la ei, nu prea mi se pare corect numai daca inveti din greshelile lor. Ceea ce in Romania e CAM DES...
Iar unii spun ca suntem vai de capul nosutr stii dc? Fiindca NIMENI NU E PUNCTUAL!
FARA PUNCTUALITATE NU SE FACE NIMIC!

| blackwidow a răspuns:

Probabil nu sunt singura si prima persoana pe care o auzi spunand ca Romania e o tara superba, insa pacat ca e locuita. Da stiu, in Romania chiar ai ce vedea, am fost mai peste tot in excursii, tabere; am intalnit oameni si am vizitat locuri minunate. Majoritatea oamenilor care gandesc ca Romania e o tara de nimic sunt cel mai probabil din bucuresti, care este cel mai murdar si oribil loc din tara asta(si cu tot sudul tarii). Intr-un fel ii inteleg, pentru ca alti oameni nu ai prilejul sa cunosti si traiesti in fiecare zi printre aurolaci, rromi samd. In momentul in care treci Carpatii, lucrurile se schimba. Treci in alta Romanie(si da, acum o pun cu litera mare, pentru ca merita). De ce spun oamenii sa suntem vai de capul nostru? Pentru ca cei care ne conduc ne reprezinta pe plan mondial, iar cum ei sunt vai de capul lor, rezulta ca si noi suntem privit ca un popor asemanator cu cei care ne conduc. Sunt intr-adevar oameni de la care ai ce invata, insa sunt prea putini si nu ies in evidenta fata de gloata de oameni de nimic care-i inconjoara. Cu tara ma mandresc, cu oamenii...n-am cu care. Numai bine

| claudiu_4817 a răspuns:

Nimeni care nu a fost plecat in afara nu stie ce este dorul de tara. avem una dintre cele mai frumoase si bogate tari din lume. avem munti dealuri campii, rauri, fluviu,delta si marea. avem munti de aur,argint, sareETC. nu este nici o rusine ca suntem romani, este o fala.un cetatean slovean cu care lucram in slovenia intr-o zi mi-a spus ca slovenia este cea mai frumoasa tara din lume. dupa cateva zile s-a uitat pe net si mi-a spus:Claudiu ROMANIA ESTE CU MULT MAI FRUMOASA!; dezavantajul nostru este ca am fost,suntem si vom fi condusi de niste hoti,pungasi,nesimtiti care ne-au vandut,ne-au supt sangele, ne-au facut de ras peste tot. nu sunt chiar toti asa, dar 90% da

| Jadis a răspuns:

Sunt total de acord cu tine. Dupa parerea mea Tara asta are si avantaje si dezavantaje (ca orice tara asta e sigur!). Unii spun ca suntem vai de capul nostru pentru ca majoritatea oamenilor sunt chiar "vai de capul lor". Uita-te in jur: vezi ce presedinte avem care fura banii tarii, vezi cum oamenii nu mai au locuri de munca, vezi cate crime si violuri au loc si jafuri, copii ajung sa cerseasca pe strazi, oamenii nu mai au bani de platit facturi/chirie...Mie mi chiar mila de ce se intampla. Vezi si tu cate gunoaie sunt si ce strazi avem...De aia zic unii ca suntem vai de capul nostru. Dar stii a cui e vina? a conducerii. Dar se pare ca sunt si oameni care chiar lupta si spera, oameni cu vointa, oameni educati, inteligenti, de care iti e mai mare dragu sa ii ai prin preajma. Ar fi frumos ca toata tara sa fie plina de oameni dintr-acestia.

Acum, sunt locuri uimitoare in tara de care multi habar nu au. Ei nu stiu ce tara bogata suntem de fapt, ei nu stiu ce manastiri avem noi aici, ce munti, ce castele, ce lacuri si rauri, ce peisaje, ce pesteri :X.

Bine, oameni dintr-acestia "rai" si "buni" se gasesc peste tot deci nu avem de ce ne face griji. Si in alte tari se intampla crime, jafuri si din astea. Deci pot spune ca suntem comuni cu restul tarilor.

Dar pot spune ca sunt mandra de tara mea :X

P.S.: Mi-a facut placere sa vorbesc cuiva care are aceleasi ganduri cu ale mele. Multa santate!

| costyn162 a răspuns:

Raspuns: nu ma mandresc cu Romania; ca tara este extraordinara, minunata, etc, insa degeaba. Nu este exploatata cum trebuie, am auzit o expresie zilele trecute care se potriveste aici: "pestele de la cap se-mpute". Asa lipsa de demnitate nu cred ca exista in nici o alta tara a lumii. Incultura, prostie, coruptie, toate astea sunt promovate. Exemplu recent, situatia de la bac.

| claudiu_4817 a răspuns:

Nota10

| PinkPanther a răspuns:

Da este o tara foarte frumoasa dar degeaba daca 80% din populatie o strica. Motivul tentru care nu sumt mandra ca sunt nascuta in Romania il reprezinta locuitorii tarii nu tara in sine. Un alt popor pe teritoriul asta era mait mai departe decat noi

| zzzzz a răspuns:

De ce sunt romanii ingroziti de tara lor? Datorita faptului ca e usor sa critici si sa nu schimbi ceea ce te deranjeaza. Comoditatea si datul din gura ne cuprinde pe toti cu usurinta. De ce sa gandesti cand poti sa raspunzi la orice intrebare cu stupida sintagma "Traim in Romania."? Nimeni nu incearca sa schimbe ceva, iar acum nu vreau sa ma intrebe cineva ce trebuie sa faca (nu e problema mea). Pe plan politic, aceasta nu e o problema de actualitate. Schimbari n-au fost nici in urma revolutiei din '89. Incompetenta conducatorilor duce la statutul pe care toti ni-l asumam...
Hmm... ultima intrebare.Da! Ma mandresc cu tara mea, dar in continuare nu stiu de ce...

| unbaiat_2826 a răspuns:

Romania e o tara frumoasa, dar ce vina am eu ca aici mori de foame? ce vina avem noi ca nu se mai poate opri coruptia.hotia? ce vina aven noi,ca oameni mor de nepasare in spitale? ce vina avem noi ca nai un servici? etc peste tot in lume se fura,dar la noi se intrecut orce limita si nici odata nu ne vom mai reveni spree bine,inainte de a ma uita la peiesaje,si locuri frumoase, ma uit daca am ce pune pe masă.DA Romania e frumoasa, dar nu ma ajuta cu nimic.

| Jadis a răspuns:

Buna idee sorin2tudorawinking Eu zic Cheile Bicazului

| pwp a răspuns:

E chiar frumoasa, m-ai ales latura turistica love struck
dar comportamentul oamenilor de aici e infect...