Eu habar nu am cum se incearca ciupercile, le cunosc, le culeg, le prepar, dar mananc eu intai si apoi dau si celor din jurul meu...si fara nicio gluma, eu manac ciuperci crude chiar atunci cand le culeg. Toata viata as manca peste si ciuperci comestibile de orice fel, preparate in fel si chip.
Imi plac mult buretii, dar adevarul e ca mananc cu placere orice soi de ciuperci se gasesc in magazine.
Ciupercile de padure s-au camp se pot consuma sigur si nu sunt otravitoare daca se fierb puternic si apa se arunca dupa fierbere, de asemenea daca observam ca sunt mancate de oi si capre.
Imi plac ciupercile, dar prefer sa nu mananc numai o data, ci de mai multe ori, asa ca le cumpar de la magazin...
Ciupercile se verifica intotdeauna inainte de mincare, pentru a evita otravirea sau chiar moartea, prin una din urmatoarele metode:
- nu luati ciuperci decat din magazine specializate nu de la tarani. Chiar daca cunoasteti foarte bine ciupercile comestibile, in timpul ploilor se poate ca acestea sa se "otraveasca" de la alte ciuperci otravitoare din jur.
- se introduce o lingurita de argint in mincarea de ciuperci cit timp este pe foc si daca lingurita se innegreste, ciupercile sint otravitoare.
- se pune patrunjel verde in mincarea de ciuperci si daca acesta se ingalbeneste, ciupercile sint otravitoare.
- se pun ciupercile la fiert impreuna cu o ceapa taiata in doua. Daca ceapa se albastreste, se invineteste sau se innegreste, ciupercile sint otravitoare.
Mie mi-au plac! Chiar am mancat multe specii care mai de care ciudate, asta in urma cu mai bine de 10 ani cand am fost in muntii Apuseni. Bine inteles, persoana are le-a cules se pricepea.Erau foarte gustoase. Nu le poti compara cu cele din comert.