Goasa e in relief, acoarela este mai pastelata si mai mata, uleiul este, carbunele cred ca stii cum arata... restul e ulei.
Goasa e in relief, acoarela este mai pastelata si mai mata, uleiul este, carbunele cred ca stii cum arata... restul e ulei.
----------------------------------------------------------------------------
te-ai cam grabit cu raspunsu' nu crezi? nu doar goasa poate sa iasa in relief.banuiesc ca nu ai auzit de tehnica impasto.si mai banuiesc ca nu ai auzit nici de acrilice.asa ca nu indu oamenii in eroare.
Bat cu vata pentru urechi udat cu apa si frecat intr-un colt al lucrarii. daca iese culoare e guasha sau acryl. daca incerci cu acetona si se ia, e ulei
Goasa e tot pigment din ulei, doar ca mai groasa la consistenta. Acuarele sunt de apa, iar acrilicele sunt ca tempera, ceva mai lichide, dar cand se usuca, nu mai pot fi date jos decat cu dalta. E un fel de lavabil. (Mi-am facut eu fresca in camera). Iti spune asta o eleva de la Nicolae Tonitza, liceu de arte plastice. Ideea e ca si cu tempera poti face relief, daca n-o diluezi cu apa. Profu` meu ne invatase cum din tempera si emulsie de ou putem lasa impresia pigmentilor de ulei. Deci e aiurea de zis daca e tempera sau ulei. Ce-i drept, pictura din ulei e oarecum lucioasa, dar ideea e ca majoritatea sunt tratate, pentru a nu se crapa culorile. CHiar nu stiu ce sa zic. De ce ar folosi cineva culori de ulei pe un carton, si totusi de ce nu? Poate daca as vedea in fata ochilor pictura, mi-as da seama. De fapt sunt sigura. Bafta!
Pictura în ulei reprezintă o tehnică artistică care este efectuată pe suprafeţe foarte diferite, variind de la pânză, la panele de lemn şi până la perete, care constă din aplicarea unui vopsele bazate pe un pigment înglobat într-un mediu de bază care este un ulei vegetal rezistent la intemperii şi la acţiunea de eroziune a aerului şi luminii. Cel mai frecvent ulei vegetal folosit în Europa modernă timpurie era un ulei vegetal de in. Ocazional se mai pot folosi şi alte uleiuri vegetale, dintre care cel de mac sau de nucă erau mai frecvent utilizate.
Uleiul nu se usucă prin evaporare, aşa cum se întâmplă în cazul majorităţii vopselelor diferitelor tehnici artistice bazate pe dizolvarea unui pigment într-o soluţie apoasă, ci prin oxidare. Uscarea vopselelor bazate pe ulei se face între o zi până la două săptămâni, dar întreaga pictură devine destul de uscată după câteva luni, diferind după tipul de ulei folosit, tuşa personală şi stilul personal de acoperire a suprafeţei al unui pictor anume, fiind respectiv o funcţie de condiţiile aerobe şi de iluminare în care pictura este menţinută şi/sau conservată.
Este intresant că profesioniştii recondiţionării operelor de artă nu consideră o pictură în ulei cu adevărat uscată până nu atinge venerabila vârstă de 60 - 80 de ani. Gradul de uscare, consistenţa vopselelor folosite, compoziţia chimică, respectiv gradul de oxidarea al uleiului care este la baza vopselelor sunt tot atâtea elemente esenţiale în stabilirea vechimii şi autenticităţii unei opere de artă pictată folosind această tehnică artistică.
Daca este in ulei trebuie sa luceasca.
Pai eu cred ca majoritatea sunt in ulei:p. dar uita-te si daca luceste e in ulei...sau
Buna
Poate ca sunt pe langa subiect, dar incearca sa pui o poza de-a ta in FotoSkatcher(program gratuit) si transforma imaginea originala in una gen Picture Oil si cealalta in Paint.
Numai bine!