| Zmeurik1 a întrebat:

Stiu ca va rog ceva cam imposibil, dar am nevoie urgent de o analiza plastica si eu nu ma prea pricep. Imi pot alege opera, deci poate fi orice pictura. Nu dati copy paste de pe net, asta stiu si eu sa fac. Multumesc mult, dau funda la primul care imi spune. Dar sa fie complexa. happy

2 răspunsuri:
| danny_1954 a răspuns:

Înainte de a lua în seamă trimiterile lor "metafizice", tablourile lui Victor Foca(ca sa dau si o trimitere la RObotzi happy ) pot fi privite doar în planul expresiei plastice, fără ca acest lucru să conducă gândul la concesii decorativiste in pictura sa. Titlul lucrărilor, fragmente din versurile eminesciene, sunt mai mult un fel de apendice, ele nu completează înţelegerea vizuală, ci devin sugestii pentru o reinterpretare, pe un alt palier, "spiritual". În sensul acesta din urmă, picturile lui Victor Foca seamănă cu nişte mandale, apar ca un suport material pentru contemplaţie, pentru pătrunderea sensurilor fiinţei.
Complexitatea lor nu se lasă desluşită într-o clipă, este nevoie de o anume acomodare a privirii care trebuie astfel să renunţe la găsirea unui centru fix, la un singur mod de abordare şi care trebuie să surprindă, să se lase condusă de "iluziile optice" introduse de artist în compoziţie, cumva ca în lucrările lui Vasari.
Dezvoltările de structură sunt uneori fractalice, alteori generări din simboluri ale întregului, ale completitivului (yin/ yang, cerc, pătrat ), iar aşezarea culorilor are o rigoare matematică, mai pronunţată parcă aici în regimul cromatic decât în cel al construcţiilor geometrice
Lucrările sale, aşezate atât de clar sub semnele ordinii fundamentale, a coerenţei şi complexităţii păreau să cheme pentru aceste întâlniri de maturitate, clipa miraculoasă a reînvierii cosmice, a darului unui nou început şi al speranţe

| sebywarlord a răspuns:

Daca tu nu ai atata ambitie sa iti faci tema, nu vad cine ti-ar faceo ...doar un prost s-ar chinuii sa-ti faca tie tema, dupa parerea mea, si o tema facuta de un prost nu e buna asa ca numai cersii teme pe aici draguta :*