| AleBale a întrebat:

Sunt eleva la liceul de arta- sectiunea arta plastica si am auzit multa lume spunand ca nu voi avea niciun viitor, mai ales in Romania.
Credeti ca designul/grafica mai au vreo sansa?

13 răspunsuri:
| kattya96 a răspuns:

Este visul tau si daca ai ajuns pana aici nu trebuie sa renunti la el. O sa te lansezi in Romania evident, dar daca totusi nu o sa fii apreciata sa nu-ti fie frica sa iesi din tara. Acolo s-ar putea sa ai parte de ce nu ai parte aici. Nu poate fi totul planificat, dar tu mergi inainte.
SUCCES SI SA AJUNGI CE ITI DORESTI!

| 30stm a răspuns:

Are dar nu in Romania.de fapt nicio meserie nu are o sansa in tara asta.Eu zic sa te faci cee ce vrei u.pana la urma nu banii sunt prioritatea.

| AnotherGirl a răspuns:

Stai linistita si urmeaza-ti visul :* Asa mi se intampla si mie aproape zilnic straight face Am inclinatii catre literatura si desen, insa toate rudele si cunostintele ma trimit la contabilitate, medicina si chestii din astea, cu exceptia parintilor care mi-au spus sa fac ce imi place. Cand am dat la liceu, persoanele respective au pus presiuni mari asupra mea ca sa ma duc la mate-info sau la stiinte ale naturii, in timp ce eu tineam mortis sa intru pe filo laughing [Stiam ca nu conteaza profilul, dar puteam sa ma bazez pe ceea ce imi placea]. Daca te-ai nascut cu un talent, de ce sa nu il dezvolti? Decat sa faci o meserie la care sa nu te pricepi si care sa nu iti placa... Nu te lua dupa cei care iti spun astfel de lucruri. E viitorul tau si ti-l faci asa cum iti doresti :*

Succes! (*^.^*)

| Parmalat a răspuns:

Absolut! Pentru voi abia acum incep sa apara oportunitatile. De la design interior si pana la design auto, grafica web etc... domeniul este in plina expansiune in Romania.
Tine-te de treaba, esti intr-un domeniu in care nu se poate trai prost daca ai initiativa si te implici.
Sigur, va trebui sa inveti sa utilizezi tableta grafica in locul creionului, in 2011 lumea e digitala si trebuie sa te adaptezi la asta.

| Parmalat a răspuns:

@StarDust
Nu mai fii asa pesimist, poate ne mai vedem pe aici peste 2-3 si sa vezi atunci cum o sa mearga lucrurile in ROwinking

| DoarOana a răspuns:

Buna AleBale,
Designul, in tara noastra are importanta destul de mica. Daca tot esti priceputa, mai bine te duci in alta tara unde vei fi apreciata. Ai putea sa faci design web sau grafica pe calculator care afara sunt cautate.
Raspunsul la intrebarea ta, este dupa parerea mea da- designul/grafica au sanse dar afara.
Pa, pa

| LostHappiness a răspuns:

Daca ai noroc, da. Dar ar fi mai bine sa te axezi la ceva gen... arhitect. Designerii in Romania nu au viitor pentru ca aici lumea e asa de saraca incat cred ca magazinele SecondHand au vanzari mai mari decat cele cu haine noi si de firma sau altele. Mai bine ai incerca sa gasesti ceva cu care pe viitor ai putea castiga un salariu mai mare happy Bafta!

| Birjaru a răspuns:

Daca te-apuci de tatuaje are...laughing)

| condreavaly a răspuns:

No in nici intr-un caz... in Romania mai sunt la putere ciobanii parlamentarii agronomisti si construtorii. in rest nl peste tot. greu foarte greu. fundii?

| danny_5834 a răspuns:

Buna! Intr-un fel asa este, in Romania nu mai poti avea nicio nadejde.Dar te sfatuiesc daca esti talentata arata asta si poate vei avea un viitor stralucit. Nu conteaza ca Romania este o tara,, slaba,, daca ai talent nu-ti pierde curajul.Bafta multa iti urez!

| laryssa_7477 a răspuns:

Parerea mea proprie este ca e bine sa fii optimista sa crezii in ceea ce vrei si iti spun ca orisice in lume merita macar o sansa sper ca parerea mea de copil de 11 ani sa te ajute mult in ceea ce ti aim propus sa faci succes

| anneadl25 a răspuns:

Eu personal cred ca au sansa, dar trebuie sa te zbati! Adica, in fiecare domeniu trebuie sa te lupti ca sa ai un viitor, ca sa te impui! Cel putin asa vad eu lucrurile. Multa bafta!

| LizRavenwood a răspuns:

Eu cred ca da. Atata timp cat tie iti place ce faci...si o faci din suflet. Daca stai sa asculti parerile tuturor oamenilor si nu iti urmezi visul nu o sa ajungi niciodata nicaieri... Succes :]