| DrViorel a întrebat:

Sunt foarte curios de faptul daca tinerii din ziua de azi mai colectioneaza ceva si daca da, ce anume?
E trist ca odata cu expansiunea de tehnologie, moare cultura noastra si obiceiurile culturale gen colectionarea, cititul, etc.
Ce ideii aveti de promovarea colectionarii de diferite obiecte gen (filatelice, carti vechi, obiecte de antichitate) in randul tinerilor?

Răspuns Câştigător
| adeana a răspuns:

Acum colectionez nasturi si servetele de masa (cu 3 straturi) si Snoopy (jucarii, imbracaminte etc.).
Nasturi cred ca am peste 2500 buc si inca adaug happy Servetele vreo 200 si vin sarbatorile happy iar Snoopy - aprox. 35 jucarii plastic si plus, 5 pijamale, 2 perinute, rame foto, albume foto, bijuterii.
Am colectionat si eu timbre - 1 clasor, cartele de telefon - vreo 70 buc, banuti vechi - 25-30 buc, si etichete textile de haine - aprox. 250 buc.
Ma antrena si mereu cautam sa mai aduc ceva nou colectiei.
Conteaza parintii sau bunicii, sa te incurajeze si sa te sustina si sa te invete cum sa cauti "comorile".

18 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Sotul meu si cu mine colectionam obiecte de lut facute de mesteri populari din zonele pe care le vizitam.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Colectionez, amintiri si sentimente...

| alinutzacodruta a răspuns:

Mai nou tinerii colectioneaza postere cu Hannah Montana laughing

| Gregory a răspuns:

Bună seara! Pe lângă celelalte pasiuni ale mele, am inclus de mic şi numismatica. Am o colecţie de monede moştenită de la bunicul meu, şi pe care o înmulţit-o încet, dar sigur, în timp. happy

| miauu a răspuns:

Buna.
eu cdolectionez servetele, ursuletzi de plus si parfumuri

| AvalohAlyn a răspuns:

Colectionez cartile de la Adevarul si Jurnalul national. E foarte pretioasa colectia dupa parerea mea.Mai pretioasa decat 2 masini si o geanta cu bani.

| Brigitta a răspuns:

Acuma 5 zile a fost o intrebarea despre cine ce colectioneaza big grin
Nu stiu daca lumea nu mai citeste, poate in cercul tau de prieteni/cunostinte nu se citeste. Si cine a stat sa numere cati citesc acum si cati citeau ``atunci``? big grin
Apropo de filatelica, si eu colectionez timbre, in 2008 s-a tinut in Bucuresti Expozitia de Filatelica Romana. Poate tot asa prin expozitii, targuri s-ar putea promova asa ceva happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai, eu am o colectie de; potcoave de cai morti.

| ☼loli☼ a răspuns:

Brigitta, si eu am fost cu clasa in 2008 la expozitie! Vai ce ras pe noi. cel mai mult ne-au placut timbrele despre comunism laughing amintiri... eu am colectionat in a 3-a timbre pana cand mama mi le-a aruncat la gunoi ca erau imprastiate in pat. sad

| crisS a răspuns:

Colectionez servetele colorate si am si o colectie de postere ( mai saracuta ea dar nah...)

| Leea1234 a răspuns:

Eu colectionez magneti de frigider, si imi place sa am in miniatura personaje de desene animate...nu conteaza ca sunt de plus sau plastic!

| hândel a răspuns:

Eu colectionez obiecte din argint si fosfor. Motorete, masini, scorpioni, dinozauri, vapoare,... nu ma pot abtine sa nu cumpar cand vad ceva interesant din argint sau fosfor.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

vai de mine, nu-i subestima, chiar daca acum obtinerea anumitor obiecte e mult mai simplu de facut decat pe vremea lui Ceasca de ex. tinerii de azi au o imaginatie si o sensibilitate, chiar o tenacitate si o pasiune cu nimic mai prejos ca altadata.
iti voi da cateva exemple:una dintre fetele mele "colectioneaza" ceva destul de abstract(dupa gustul meu) imagini capturate de pe internet cu o tema anume-copiii sarind in apa, sau umbre de copaci, dar si multe alte teme.De la instantanee surprinse in reportaje postate pe net la tablouri pictate in ulei si "stocate" sau desene, imagini luate de pe imprimeurile unor colectii de moda, fototapet.
Un alt fel de colectie se afla la scoala unde fatele mele invata; in spatele clasei exista un dulap unde elevii isi pot lasa cateva obiecte, sa nu le tot care acasa.Acolo,intr-o cutioara sunt coditele de la toate merele mancate de elevi in acea clasa...ma rog, poate nu chiar toate, dar ideea e ca exista in scoala aia o impresionanta adorabila si subtila colectie de codite de mere. Cealalta fata a mea are un sertar intreg cu capete de creioane, creioane romanesti si straine, de toate culorile, pe multe dintre ele abia le poti prinde intre degete de micute ce-au ramas, unele miros inca ssenzational a lemn.
Bine, dar acest gen de colectie nu inseamna musai cultura.Nu la varsta asta! Dar cine azi colectioneaza codite de mere cand va fi matur s-ar prea putea sa treaca la ceasuri vechi, carti cu autografe, harti, etc.
E important sa ai pasiuni si respect pentru obiectele din jur, dar mie nu-mi prea place sa ma "leg" de lucruri concrete.

lolita
| lolita a răspuns:

Eu colectionez degetare, am din toate orasele pe care le-am vizitat. si iubitul meu colectioneza fara sa vrea, obiecte din zona Transilvaniei(castelul Bran), toti `prietenii care vin din tara ii aduc cate un detalui de la castel happy de parca numai castelul il avem in Romania.

| Piscotel a răspuns:

Am o colectie impresionanta de cani si inca una mai putin impresionanta de tricouri din fiecare oras vizitat (tricouri in genul I love Paris etc).

| Funny a răspuns:

Sunt foarte multi, chiar daca lumea a evoluat, care mai colectioneaza, si dimpotriva, odata cu medernizarea, s-au deschis noi cai, in acest domeni! Eu colectionez jocuri si imi place foarte mult! Si poate, in viitor, colectia mea sa valoreze ceva happy

| Ronaldo7 a răspuns:

Stiu ca raspunsul meu nu prea este in tema dar... mie imi place foarte mult fotbalul si colectionez stikere cu champions league...mai explicit jucatorii ce participa in fieare an cu echipa lor in champions league.In fiecare an colectionez in cate un album.

| Me23 Tia a răspuns:

Chesti cu postere hannah e falsa ee sunt postere twilight, papusi twilight si toot felul de obiecte twilightlaughinglaughingobsesie.si mie imi place. da ce fac unii e nebuniehappy