Ţi-ai face un tatuaj literar?

Ţi-ai face un tatuaj literar?

Cât de mult iubeşti cărţile? Atât de mult încât să ţi le tatuezi? De la fraze până la poeme, de la titluri de cărţi până la ilustraţii, de la coperte până la nume de scriitori, totul îşi poate găsi loc pe pielea ta.

Tatuajele sunt un veritabil măr al discordiei. Unii le adoră şi le susţin, alţii le admiră de la depărtare şi suspină în secret până fac marele pas, alţii le blamează. E drept, a avea sau nu ceva „pentru totdeauna” este o decizie destul de greu de luat. 

Nu o să discutăm despre beneficiile sau inconvenientele unui tatuaj, nici ce am putea face cu el când o să ajungem la vârsta a treia, nici cum se spune că primul dă o adevărată dependenţă. Ne întrebăm doar dacă ne-am face sau nu un tatuaj inspirat din cartea preferată. 

Cât de departe merge dragostea de cărţi şi cât snobism poate fi în asta e greu de spus. Ca orice lucru, şi acesta sau mai ales acesta trebuie făcut fără a vrea să epatezi.

Ştiaţi că Angelina Jolie are tatuat un vers din Tennessee Williams – “A prayer for the wild at heart, kept in cages.”?

Sau ca Johnny Depp are tatuat “Silence Exile Cunning”, din Portretul Artistului la Tinereţe de Joyce (citatul e: “…I will try to express myself in some mode of life or art as freely as I can and as wholly as I can, using my defence the only arms I allow myself to use — silence, exile, and cunning.”)

Dar mai bine să ne uităm la fotografii cu tatuaje ale celor care chiar au avut curaj să-şi facă (o selecţie din articolele de aici şi aici). Oricum, în orice top al tatuajelor literare, Alice în ţara Minunilor şi Vonnegut conduc detaşat. Ce ziceţi, voi v-aţi arăta dragostea pentru cărţi pe piele? 

Bookaholic.ro – Dependenţa de cărţi se tratează cu cărţi

15 răspunsuri:
| Dumnezău a răspuns:

Eu oricum aveam de gand de vreun an si ceva,ca, imediat ce termin liceul sa-mi fac un tatuaj pe umar cu "Per Aspera Ad Astra".Ca tot vorbeati de Portretul lui Joyce, parca apare si acolo maxima asta.

Da, mi-as face.Da' in niciun caz nu mi-as picta fata lui Vonnegut, ca ma sperie si are mustata prea stufoasa.Mai aveam in plan-desi cred ca m-ar costa foarte mult-sa-mi scriu pe piept Valar Morghulis, iar citatul sa incadreze fetele Aryei Stark si lui Jaqen H'ghar din ASOAIF. Daca ar fi sa aleg citate, probabil as folosit ceva de la John Steinbeck sau William Faulkner.Dar mi-ar place sa-mi tatuez si niste cuvinte vomitate de mintea mea si de nimeni altcineva.

| GabiiHaș a răspuns:

Da!
Cu "Vini Vidi Vici" laughing

| scumpikxa a răspuns:

DACA mi-as face mi-as face cu "After all this time?" "Always"

| UsernameUitat a răspuns:

Da! ceva cu Paunescu big grin

| FucktheSystem a răspuns:

Mi-aș face, probabil niște versuri de Edgar Allan Poe.

| Wøodenpints a răspuns:

Dacă tot îmi fac un tatuaj, vreau să fie ceva original, nu ceva scris sau imaginat de alţii.
Tatuajele literare sunt originale doar pentru analfabeti, şi nici rol estetic nu prea au.

| Anonima264 a răspuns:

Mias face un foarte mic tatuaj, dar in nici un caz literal.

| costel121 a răspuns:

Nu mi-as face de nici un fel tatuaj

| YahooMail a răspuns:

Normal ca mi-asi face un tatuaj:X:X

| Daysee a răspuns:

Nu, daca mi-as face un tatuaj ar fi unul artistic si nu la vedere.

| LiliJB a răspuns:

Nici gand!

| CorinaaM a răspuns:

Da.

| FlootoorashBibi a răspuns:

Nu...

Întrebări similare