anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Toamna e anotimpul ploilor, al copacilor care plang in ritmul caderii frunzelor, al norilor si pasarilor calatoare.Toamna este anotimpul indragostitilor si al romanticilor. E anotimpul poeziilor rostite in soapta, al versurilor tulburatoare, al iubirilor infrigurate si al sufletelor pereche. E anotimpul emotiilor ...Fiecare copac cu garderoba proprie de toamna, salcii dansand in vant, conifere tronand elegant. E ca o vraja a toamnei care scoate din joben lumina din frunze si cele mai minunate nuante.

Amurg de toamnă
de George Bacovia

Amurg de toamnă pustiu, de humă,
Pe câmp sinistre şoapte trec pe vânt -
Departe plopii s-apleacă la pământ
În larg balans lenevos, de gumă.
Pustiu adânc... şi-ncepe a-nnopta,
Şi-aud gemând amorul meu defunct;
Ascult atent privind un singur punct
Şi gem, şi plâng, şi râd în hî, în ha...

Pentru mine, toamna reprezinta in primul rand anotimpul in care am compus cele mai frumoase poezii(parca e ceva in aer care stimuleaza creatia), lumea e mai linistita, imi plac plimbarile de dupa-amiaza in liniste cu cineva stand de vorba, mai dai cu piciorul dupa o frunza, mai stai pe o banca pana te racesti putin si te duci inapoi acasa cu gandul sa bei un ceai bun.
http://www.youtube.com/watch?v=SbT-9_mdx8c
Cum percepeti voi acest anotimp?

2 răspunsuri:
| corolav a răspuns:

Ţi-am dat un răspuns asupra ( de fapt ba chiar două sau trei) unor poezii pe care le-ai postat cu ceva timp în urmă. Cred eu destul de interesante. Caută la raspunsurile lui corolav. Poate îmi dai un răspuns.

| Daea a răspuns:

Cred ca il percep in functie de starea de spirit pe care o am, de acolo si creatia... poezii triste (G. Bacovia), sau poezii cu tenta umoristica (G. Toparceanu)...