| TaKuYa a întrebat:

Tocmai am cumparat un lantisor de gat, in ideea ca are simbolul medicinei ( cel cu cei doi sarpe incolaciti in jurul unei sabii cu aripi de inger ). Totusi, sunt putin confuz. Lantisorul meu are o sabie cu aripi de liliac in care este un singur sarpe care se incoleceste in juru sabiei. Sarpele poate avea o privire infioratoare pentru cei slabi de inima. Vreau doar sa stiu, incurc simbolul medicinei cu altul, sau este pur si simplu o altfel de reprezentare a sinbolului? Multumesc!

Răspuns Câştigător
| Zenithf a răspuns:

Sarpe + toiag = proprietatile curative (ale veninului)
sarpe + pumnal = proprietatile mortale (ale veninului).
Cred ca mai degraba, pumnalul cu sarpele incolacit pe el ar reprezenta asasinii.

3 răspunsuri:
| Medema a răspuns:

Stiu ca ai dat o funda deja, dar iti spun arunca doamne iarta-ma chestia ai de la gat, e un simbol foare rau, intalnit in poala alui rau, intereseaza-te

| Mateescu_Dragoş_1996 a răspuns:

Cred ca incurci! Simpolul medicinei, din cate stiu eu, consta intr-un sarpe incolacit in jurul unui pahar cu picior (ca cel de sampane) NU a unei sabii. Eu asa imi aduc aminte!

| TaKuYa explică (pentru Mateescu_Dragoş_1996):

Stiu si de acela, dar mai nou simbolul s-a modernizat, iar acum e fie vorba de doi serpi in jurul unui baston cu aripi, fie o sabie cu aceleasi caracteristici.