Nu exista oameni buni si oameni rai exista doar oameni destepti, oameni prosti si oameni nebuni.
Clasificarea este mai mult decat subiectiva, si majoritatea o fac in functie de scop si de tiparele etice (care nu sunt intotdeauna corecte). Un om care pentru tine este ''bun'' din punctul meu de vedere poate fi ''rau''.
Te contrazic IMC90 din potrivă, există oameni buni şi oamameni răi. NU există oameni proşti, şi oameni deştepţi. Sunt unii pe care nu îi duce capul, nu îi ajută creierul adică.Dar asta e părerea ta eu am alta diferită. Toţi aici au voie să-şi exprime părerea. Aşa în fine, părerea mea este că poţi să fii şi rău sin bunătate, şi bun din răutate. Dar cine ştie, uneori şi teoria se mai înşeală.
Am mai avut ocazia să citesc versurile astea, dar nu-mi aduc aminte ale cui sunt.Le-ai cules din revista "urzica", a anilor '80! Da, într-adevăr,"urzica"era un magazin excepţional! Mi-a plăcut mult!
Antiteze radu gyr am aflat si eu aseara pe acest site(tot aseara am auzit si versurile)
Nu stiu...eu am auzit-o aseara la tv si mi-a placut.indiferent cine a scris-o si ce l-a indemnat s-o scrie
Îmi susţin ipoteza! Negreşit are legătură cu Florin Piersic! Parcă să zic,că în "urzica"a postat FP, o poezie ca asta! E mult timp de atunci, eram elevă la liceu!
Mi-aş dori să mă înşel,deşi din ce în ce o recitesc,găsesc în versuri,parfumuri de odinioară.Ori a fost recitată pe post poezia(de către F.P.), ori că a fost postată în "urzica"...Dar oricum, versurile îmi par cunoscute ca avînd legătură cu actorul Florin Piersic!
A fost citata de cove.care nu a precizat"sursa" insa un utilizator TPU mi-a spus ca este a lui radu gyr
Rămîn la opţiunea,"urzica"sau o publicaţie de pe timpul lui Ceauşescu! Aaaah,oricît m-aş chinui, nu-mi pot readuce aminte perfect, de unde ştiu aceste superbe versuri! Bătrîneţea mînca-v-aş!
Şi ai pus în trebarea"ce părere avem?"-Răspuns:Adevărata faţă a umanităţii! În fiecare din noi, există un D-zeu şi un satan.Negativul şi pozitivul,binele şi răul! Asta vrea să ne arate,creatorul acestei poezii! Puterea de a îmbina pozitivul cu negativul, această superbă combinaţie, care există în fiecare dintre noi! Această balanţă de care nu ne putem lipsi!
Versurile sunt scrise de Radu Gyr
https://www.youtube.com/watch?v=bYHUjTOhDKc
Versurile sunt scrise de Radu Gyr.
https://www.youtube.com/watch?v=bYHUjTOhDKc