| CiprianIonut a întrebat:

Va amintiti legenda lui Dedal si Icar, banuiesc. De unde incercau ei sa evadeze? Am un lapsus nasol si parca n-am pace pana nu aflu!

21 răspunsuri:
| psiholoaga a răspuns:

Din labirintul pe care il construisera pentru minos, regele cretei. Cand a fost terminat, minos i-a inchis acolo, impreuna cu minotaurul.

| selef a răspuns:

Dintr-un labirint.

cami
| cami a răspuns:

Da, dintr-un turn-labirint, din care Dedal si Icar chiar au evadat cu ajutorul unor aripi confectionate din ceara, insa naivitatea lui Icar l-a impins sa se apropie destul de mult de Soare, si astfel ceara s-a topit, Icar prabusindu-se in marea Egee. ( asta stiam eu) uite ce am gasit pe net.
Împreună cu tatăl său Daedalus, au construit labirintul din Creta, în care regele Cretei, Minos, l-a inchis pe Minotaur. Banuiţi că ar fi contribuit la fuga lui Teseu, care venise să ucidă Minotaurul, după încheierea lucrării, au fost închişi în labirint de către Minos. Pentru a scăpa, au făurit nişte aripi din pene şi ceară şi au zburat din labirint. Fascinat de frumuseţea înălţimilor, Icar s-a apropiat prea mult de Soare, în ciuda sfatului tatălui său. Helios, invidios că oamenii zboară, a dat o caldură puternică, ceara topindu-se, iar Icar a căzut în apele mării Egee, în apropierea unei insule, lovindu-se de stânci şi murind. De atunci acea parte a mării şi insula îi poarta numele.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Subscriu la spusele domnisoarei psiholog

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Chiar au evadat, man.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Incercau sa evadeze din labirint

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cine este ikar

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da cum sa nu...vapshe mie mi-a placut legenda asta si iac amu la l.imba romana noi o citim... lol da ashai viata blin!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Din labirint

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Din labirintul pe care l-au construit.acolo ei au fost inchisi cu minotaurul.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Din labirintul din insula Creta, unde ii inchisese Minos, impreuna cu Minotaurul

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dintr-un labirint

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Din labirint

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Icar a incercat sa evadeze dintr-o temnita

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Din labirintul din creta

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dedal si icar au vrut sa evadeza din Grecia si doar dedal a ajuns in seciliawinking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Din labirint

| Andreyy02 a răspuns:

Imi trebuie si mie un referat despre Dedal si Icar si nu stiu de unde sa il iau plss ziceti-mi si mie

| IceWhisper a răspuns:

Din labirint