| MrAngelus a întrebat:

Vi se par ca aceste 2 picturi adopta ceva din stilul lui Van Gogh? Daca da, care ar fi acele lucruri?

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/9e/Pictu ri_Angel_011.jpg

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/bf/Pictu ri_Angel_028.jpg

Gasiti operele lui Van Gogh chiar aici: http://commons.wikimedia.org/wiki/Vincent_Van_Gogh

Răspuns Câştigător
| Leocerba a răspuns:

MrAngelusn1997, am fost 7 zile-n Arles. Acolo totul aminteste de Van Gogh, dar nu la modul agresiv. De pilda, simbolul florii-soarelui gasesti chiar si pe servetele in restaurante. Si alti pictori au lucrari cu floarea-soarelui totusi, planta asta a devenit poate prima imagine ce-mi trece prin cap, daca ma gandesc la van Gogh, deci vasul ala cu floarea-soarelui pe mine ma face sa ma gandesc mai degraba la o asemanare cu Van Gogh. In plus, am vazut ca pictorul isi punea numele pe vas, cand desena floarea-soarelui. Asa-i si in tabloul din link-ul tau.
Moara olandeza este un alt subiect preferat, si am vazut ca si-n link-ul tau si la Van Gogh morile sunt adesea pictate cu un fel de exuberanta a culorilor.
Atat pot sa-ti spun. La tehnica de pictura, geometria compozitiilor, contrastul culorilor, lumini nu prea ma pricep, deci nu ma bag.

8 răspunsuri:
| Leocerba a răspuns:

Van Gogh pe Wiki se deschide dar cele 2 picturi, nu. Vezi ce faci.

| Leocerba a răspuns:

*te influenteaza (scuze)
Pentru ca biografia influenteaza teribil majoritatea, cand aceasta se afla in fata unui act artistic.
Eu inca nu stiu daca-i rau sau bine sa te lasi influentat de biografia autorului cand ii judeci opera, dar sa stii ca eu am prostul obicei sa fac imediat scufundari si sa aflu cat mai multe despre viata talentatului, apoi ii privesc lucrarile un pic altfel. De aia te intrebam pe Van Gogh.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Leocerba):

A doua nu seamana nici in clin, nici in maneca cu "Floarea Soarelui" de la National Gallery din Londra, pen'ca nu are detalii in textura granulata pentru evidentierea seminuantelor, si nu e desenta in tehnica gravurilor japoneze, asa cum ii placea lui Van Gogh. Apropo, stiai ca si-a taiat urechea de ciuda la cateva luni dupa ce a pictat chestia asta... i-a spus lui Gaugain inainte, si dupa-aia harst!
chiar ma gandesc cum o fi sa fi avut faiz sau twiteer rolling on the floor se umplea de "like" daca si-o taia live pe youtube.
Cat despre basina aia de moara, parca imita nereusit un Andre Derain din tinerete... (nici nu are structura de moara olandeza, dealtminteri, mai curand una de pe valea Loairei)

| Leocerba a răspuns:

Mi se pare mie sau fundita de pe TPU seamana c-o floarea-soarelui? laughing
Si doar ti-am zis ca nu ma pricep...

| Leocerba a răspuns (pentru MrAngelus):

Acum se vad cele 2 lucrari!
In afara intrebarii dar nu complet pe langa drum: te influenta cumva, cand te uiti la Van Gogh, sa stii daca patologicul a fost cel care i-a influentat genialitatea sau daca genialitatea i-a impins granita libertatii pana spre patologic?

| MrAngelus explică (pentru Leocerba):

Nu, nu ma influenta. Dc?