Salut Flavius, iti scrie un scenarist. Felicitari pentru intentie, e o meserie grozava daca esti si bun. Ce ai postat tu aici in cel mai bun caz insa poate fi considerat un sinopsis, poate un semi plot. Original nu pot spune ca e, am mai vazut subiectul asta (cipul era implantat in alta zona a corpului cei drept), exista de asemenea cateva incoerente de plot, da s-ar putea sa fie interesant. Desigur daca iti doresti sa devii scenarist trebuie sa incepi in Romania, respectiv sa te adaptezi la cerintele filmelor romanesti care difera foarte mult de ce ai scris tu mai sus. Acum, e o diferenta majora intre a fi scriitor si a fi scenarist. In plot-ul tau nu am citit niciun dialog, nu a aparut niciun detaliu referitor la miscarile de aparat, unghiurile de abordare, focalizarea camerei si alte detalii esentiale lasand la o parte detalii de scena si decor. Practic mi-e imposibil sa iti dau o opinie avizata deoarece mi-ai prezentat doar rezumatul unui rezumat. Ar fi fost mai nimerit sa postezi simplu o scena. Doar una. Cu toate cadrele incluse desigur. Astfel as putea sa-ti spun sincer daca ai ceea ce trebuie pentru a reusi. Daca vrei, poti sa-mi trimiti pe mail o lucrare de a ta, eu o voi citi, voi face o corectura si apoi voi reveni cu un raspuns. email-ul meu e : tudor_ursente@yahoo.com
o seara frumoasa.
Multumesc foarte mult de parere si sfat, sunt chiar bucuros ca ai nimerit pe la intrebarea mea. Stiu ca nu este un scenariu si nu am introdus dialoguri si toate cele pentru ca nu s-ar pune nimeni pe acest site sa citeasca un astfel de text. Am incercat sa rezum la maxim, nu ca sa imi ziceti neaparat daca sunt potrivit pentru meseria de scenarist ci ca sa imi spuneti daca am imaginatia necesara macar. Cat despre originalitate, da nu este originala cu totul ai dreptate, verifica daca vrei intrebarea mea unde am pus o alta poveste, alea poate iti plac mai mult. Cat despre unghiuri si tot ce spui tu acolo... vreau sa precizez ca am doar 16 ani deci inca incerc sa invat. M-am uitat peste cateva scenarii de filme (atat romanesti cat si straine) si nu am vazut acele unghiuri de camera care le precizezi tu acolo. Credeam ca acelea intra doar in decupajul regizoral, nu si in scenariu. Oricum, tu stii cu siguranta mai bine. Ti-as trimite o lucrare de-a mea cu tot dragul dar inca nu am una. Inca incerc sa invat toate cele necesare, dar daca nu te deranjeaza iti voi trimite un mail cu niste intrebari si nelamuriri care le am, sunt sigur ca ma vei putea scoate din ceata. In toate cazurile, multumesc mult de comentariu!
Da mie mi se pare destul de interesant subiectul tau,nu e ceva foarte comun,e de actiune, are un fir epic bine conturat, coerenta. Daca te tii de treaba ai putea deveni ceea ce iti doresti dar stii ca meseria asta presupune mult mai multa imaginatie.Trebuie sa ai in permanenta idei geniale si noi pentru alte si alte productii.Dar inceputul pare promitator. Daca tu consideri ca te-ai descurca si cu alte subiecte si variate de asemenea atunci mult succes in continuare!