Ar puteafi ceva dar pare a fi cam siropoasă, ceva gen Sandra Brown, de Dîmboviţa, sau toate marile nume de scriitoare americane, "cele mai cele", cu care ne - au invadat piaţa editurile în anii de după 90.
Treaba este că s-ar părea că ai idei.
Încearcă să convingi vreo editură, că altfel, pe banii tăi, ca scriitor, nu cred că îţi dă mîna să publici.
Plus, şi nu fără importanţă, este difuzarea, adică vinderea cărţii.
Succes!
Pe mine unul ca si autor nu m-a dat pe spate. Lipseste. originalitatea din povestea ta. Imi pare un fel de Enigma Otiliei cu personaje inversate. Avem bildungsromanul, personajul principal ce trebuie initiat in ale vietii, avem tema luptei pe avere si a incercarii de furt a averii, avem tema infidelitatii asa cum avem si o actiune care se desfasoara pe parcursul a ''cativa ani''. Nu stiu ce sa zic, trebuie sa dezvolti foarte bine personajele daca iti doresti un roman in adevaratul sens al cuvantului si ai nevoie dincolo de toate de un plot cu adevarat original.
Mersi mult de parere, apreciez! Da, s-ar putea sa ai dreptate, dar nu stiu, mi se pare greu sa faci un romai in care toate punctele sau temele abordate sa fie originale In plus, am avut si idei mai "originale" sa zic asa, uita-te si la alte intrebari pe care le-am pus, dar nu au fost considerate bune chiar din cauza asta, ca erau originale.
Cam prea mult sirop. Mai pune si alte ingrediente, ca sa iasa bine prajiturica.
Si ce faci tu aici, nu faci decit sa insirui niste evenimente intre niste persoane. Cred ca mai ai de invatat cu privire la ce inseamna un roman, din ce e compus. Daca te-as intreba care sunt cele cinci puncte, sau faze ale unui roman, ai sti sa raspunzi? Mai mult, ai sti sa sa aduci toata aceasta descriere pe care ne-ai oferit-o la un punct culminant, care e si punctul central al unui roman?
Ceea ce ai facut tu, cred ca seamana mai mult cu scenariul unei telenovele care nu se mai sfirseste, ci cauta sa te tina mereu in suspans, mereu in priza. Ins anul asa e la roman, la care incepi sa descrii personajele, timpul, actiunea, si prin care mai apoi ajungi la un punct culminant al povestirii. Un exemplu: doi tineri se iubesc. Descri pe cei doi tineri, cum a aparut iubirea lor, tensiunile ce apar datorita faptului ca nimeni nu ii vrea impreuna, si totul converge catre punctul culminant, nunta lor, la care oricine, citind, se poate astepta sa fie sau nu, iar punctul culminat poate fi aparitia la nunta a celei ce pretinde a fi sotia tinarului mire, desi nu este, doar pentru a-i desparti pe cei doi. iar apoi, deznodamintul - cei doi ttusi se casatoresc, dupa ce toate itele incurcate ale relatiei mirelui cu pretinsa sotie se dezleaga.
Dar uite ca ti-am dat deja doua din punctele romanului. Mai ai de descoperit trei, si sa te tii de ele, ca sa ai un roman reusit.
Este o poveste foarte reusita si modul in care scrii m`a tinut in suspans si asta cred ca e cel mai important pentru cititori.
Eu cred ca ai talent si poti ajunge departe daca o tii tot asa
Succes in continuare!
LisaJulie întreabă: