| ShowTim3 a întrebat:

Voi credeti ca poate ne-ar fi placut Eminescu daca nu l-am fi studiat niciodata la scoala?
Eu cred ca da happy

10 răspunsuri:
April
| April a răspuns:

Ca sa nu-l fi studiat pe Eminescu la scoala,insemna sa nu fii roman,sau sa ramai analfabet; si asta fiindca toate popoarele,mari si mici, isi respecta valorile, transmit prin scoli noilor generatii cultul pentru acele valori.Sigur ca exista oameni carora le place Eminescu fara a-l fi studiat la scoala,fiindca creatia valoroasa intra in patrimoniul universal; asa cum ne place noua poezia lui Esenin,sau cea a lui Emily Dickinson, sa spunem; n-o invatam la scoala dar stiind sa citim, iubind poezia aflam despre ea si ne place.Si mai e ceva:pentru sufletele sensibile poezia nu are nevoie de profesor spre a covinge.Sincer,ma bucur ca ai spus:"eu cred ca da."Numai bine.

| NoNameJunior a răspuns:

Si eu sunt de acord cu tine. daca de exemplu acasa citeai o poezie a lui Eminescu si iti placea si mai citeai inca una, si inca una iti dadeai seama ca este un poet adevarat.si la scoala mai inveti cate ceva despre el dar iti dai seama mai mult ce fel de poet este citindu-i poeziile.

| Nolkyz a răspuns:

L-am studiat, si-mi place. Am studiat Arghezi si nu-mi place, am studiat Alecsandri, si-mi place si lista continua...
Nu cred ca are legatura cu scoala.

| DeewtzaMonny a răspuns:

Eu cred ca nu laughing
Daca la scoala nu l-ai fi studiat, cel mai probabil nici nu stiai cine e! happy

| ketanal a răspuns:

Daca nu am fi studiat la scoala, multi dintre boi nici n-am fi stiut cine e. Un pic din ignoranta si un pic mai mult din cauza faptului ca se intampla mai rar sa pui mana sa citesti un volum de poezii. E adevarat ca nu a scris numai poezii...dar pentruasta este mai cunoscut pana la urma.

| florin1979 a răspuns:

Pai daca nu ai citit sa zic, niciodata o poezie de al lui eminescu, nu ai avut de a face cu opera sa lirica, de unde sa stii daca iti place sau nu? e ca si cum ai zice ca sarmalele sunt bune, dar tu nu ai mancat niciodata!

| iEmonel a răspuns:

Esti gay?

| ShowTim3 explică (pentru iEmonel):

; 0 Esti prost?

| iEmonel a răspuns (pentru ShowTim3):

Exista 3 categorii de oameni: oameni prosti, oameni prosti care recunosc ca sunt prosti si eu; eu reprezentand oamenii inteligenti. Deci nu sunt prost. happy

| CristiExpSiPunct a răspuns:

Hei scuze ca te deranjez dar cred ca da pentru ca exista net si sigur dadeam peste el daca nul studiam nicioadata autoritatile ar fi facut o sarbatoare in cinstea lui ca sa ne aminteasca de poporul roman