Daca vizitezi Biblioteca Nationala, daca e ceva organizat, vei vedea ceva mai mult. Noi cand am vizitat Biblioteca Judeteana din Constanta am fost dusi "in spatele cortinei". Am vazut cum se pastreaza cartile, in ce conditii, pe ce rafturi, la ce temperaturi, am vazut mai multe tipuri de carti, am vazut scrieri originale, manuscrise, carti rare. Asta daca e ceva aranjat dinainte cu bibliotecarii si cu un profesor indrumator. Daca nu, nu vei vedea chiar asa multe. Iar ca un raspuns la intrebarile tale: da, ai voie sa te uiti pe carti si sa le rasfoiesti. Nu stiu cum e acolo, dar, in general, in biblioteci cand mergi, vei gasi oameni lecturand la masa. Daca iti faci fisa, vei putea sa imprumuti anumite carti. Cele mai rare, cele din care nu mai sunt alte exemplare sau cele mai noi sau mai scumpe (enciclopedii, atlase, etc.) nu se dau acasa. Probabil ca, fiind o biblioteca atat de mare, exista si carti de vanzare.
Esti o norocoasa, sper sa te bucuri de timpul petrecut acolo.
Cartile valoroase nu sunt expuse publicului in nici o biblioteca din lume, sa nu se deterioreze rapid.
Ele sunt fotografiate /copiate, iar acele copii sunt puse la dispozitia celor interesati.
Le poti vedea /consulta pe diferite aparate de vizualizare, iar unele le poti si cumpara in format electronic sau tiparit.
Buna, Dalia. a. Probabil veti rasfoi cateva carti, dar foarte putin. b. Bibliotecile centrale nu imprumuta carti acasa. Se citeste in sala de lectura. Iti faci permis, care e gratis, si citesti cat vrei. c. Cum bine ai intuit, bibliotecile nu vand carti. Daca avem de dat, le dam fara bani, prin schimb sau transfer.
Bine ca ai de t pe tpo sa te fhai interesan tsi destept ca citesti tu murlt si esti mare smecher pai fhici ce ca eati ptpst de bubui si mata te ruecu bataia cabd jungi acasa sa sugi pul4 norooooc
cooldreams întreabă:
Kdjsjsjxjxj întreabă: