Elianna
| Elianna a întrebat:

Vreau sa impartasesc cu voi un text : "Interviu cu Dumnezeu" de Ocatavian Paler. Poate unii l-au auzit dar poate altii nu. E un text cu foarte multe invataminte.Astept parerile voastre.
Interviu cu Dumnezeu,
-Ai vrea sa-mi iei un interviu, deci... zise Dumnezeu,
-Daca ai timp, i-am raspuns. Dumnezeu a zambit
-Timpul meu este eternitatea. Ce intrebari ai sa-mi pui?
-Ce te surprinde cel mai mult la oameni?
Dumnezeu mi-a spus:
*Faptul ca se plictisesc de copilarie, se grabesc sa creasca, apoi
tanjesc sa fie iar copii; ca isi pierd sanatatea pentru a face bani, iar
apoi isi pierd banii pentru a-si recupera sanatatea.
*Faptul ca se gandesc cu teama la viitor si uita prezentul si astfel nu
traiesc nici prezentul nici viitorul.
Dumnezeu mi-a luat mana si am stat tacuti un timp. Apoi am intrebat:
-Ca parinte, care ar fi cateva din lectiile de viata pe care ai dori sa le invete copii tai?
*Sa invete ca dureaza doar cateva secunde sa deschida rani profunde in inima celor pe care ii iubesc, si ca dureaza mai multi ani pentru ca acestea sa se vindece;
*Sa invete ca un om bogat nu este acela care are cel mai mult, ci acela care are nevoie de cel mai putin;
*Sa invete ca exista oameni care ii iubesc dar, pur si simplu nu stiu sa-si exprime sentimentele;
*Sa invete ca doi oameni se pot uita la acelasi lucru si ca pot sa-l vada in mod diferit;
*Sa invete ca nu-i suficient sa-i ierte pe ceilalti si ca, de asemenea, trebuie sa se ierte si pe ei insisi.
-Multumesc pentru timpul acordat, am zis umil.Ar mai fi ceva ce ai dori ca oamenii sa stie?
-Doar faptul ca sunt aici intotdeauna.

Răspuns Câştigător
mira
| mira a răspuns:

Excelenta ideea de reproduce pe TPU acest interviu imaginar.Il aveam si eu in calculator provenind dintr-o scrisoare in lant si-l revedeam din cand in cand.Cum sa facem ca sa-l citeasca mai multi tineri?

16 răspunsuri:
Elianna
| Elianna explică:

Da Flav, ai dreptate.Acum e prea tarziu.

Elianna
| Elianna explică:

Din scrisoare in lant il am si eu, Mira, si rostul acestei postari a fost ca sa-l vada cati mai multi tineri, dar asa cum spunea si Flav, o sa fie controvere si ofense. Dar ma bucur de opinia ta.Multumesc.

Elianna
| Elianna explică:

E ciudat ce se intmpla cu funditele, eu i-am dat-o Mirei si acum s-a schimbat si apare anonim, numele Mirei nici nu mai apare.Stie cineva ce se intampla? Am vazut ca si altii au aceasta problema! Dna administrator?

| Flav a răspuns:

Stiam poezia, precum stiu toate poeziile scrise de Octavian Paler. Nu mi se pare recomandat s-o pui aici, fiindca o sa fie iar controverse, contraziceri de opinii si discutii cu ofense.
Mie se pare f. frumoasa, dar de asemenea, poate fi considerata o tampenie din partea celorlalti. Fiecare cu credinta si convingerile sale.

| Ea12345 a răspuns:

Am mai auzit franturi din ea ceva timp. E intr-adevar superb, mai laes prima parte, foarte adevarata.@flav, ai dreptate.Chiar nu cred ca e o tampenie.Chiar deloc...

| andalu a răspuns:

Flav, daca esti ateu nu inseamna ca nu poti sa apreciezi esenta unor cuvinte.Stiu, Octavian Paler credea sincer in existenta lui Dumnezeu insa oricum prin ceea ce a scris, mai putin in ultima fraza(propozitie), doreste mai degraba sa "deschida ochii" oamenilor care sunt dezorientati, care alearga dupa bani sau tot felul de "materiale" insa nu isi gasesc nici 5 minute in care sa reflecte la cum sunt ei de fapt, la ceea ce isi doresc de la viata, la ce e bine sa faca si la ce ar putea sa le dauneze in prezent sau in viitor.
Asa ca nu vad de ce ar naste controverse.Il pot cataloga drept "o tampenie"(cum spui tu) oamenii care nu stiu sa aprecieze adevaratele valori, ce te face sa crezi ca ateii se regasesc printre acesti oameni?

| hax0r a răspuns:

Misto interviul fictiv. Si eu am publicat unul dar era sa fiu luat la bataie.

| unu a răspuns:

In mare parte sunt lucruri evidente. Oamenii nu-si pierd sanatatea pentru bani, ci pentru a-si castiga existenta.

| unu a răspuns:

@alecor: ti-am dat "stupid" pentru ultima fraza. Hai, sa fim sanatosi! (si fara prejudecati).

| unu a răspuns:

La ultimul raspuns am gresit. Scuze.

| pyma a răspuns:

E un text frumos, însă autorul lui nu este Octavian Paler (nu se ştie cine este persoana respectivă).

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Un singur adaos care l-a omis domnul Paller. Un Dumnezeu care are drept timp eternitatea, nu cunoaste notiunea de viitor, prezent sau trecut.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Foarte frumoasa happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da
nu mai vorbi prostii fa curcan 6 picioare

| Muffins a răspuns:

Foarte frumos, multumesc

| red84ro a răspuns:

Mda dragut, daca tot "a avut interviul cu dumnezeu" de ce nu i-a pus si intebeari mai "delicate"
Daca exista si e a tot puternic de ce lasa sa se intample lucruri rele oamenilor buni, de ce sunt atatea boli pe lume, razboaie, ura, saracie, mizerie...
Sa revina cu raspunsurile astea si mai vorbim.