Excelenta ideea de reproduce pe TPU acest interviu imaginar.Il aveam si eu in calculator provenind dintr-o scrisoare in lant si-l revedeam din cand in cand.Cum sa facem ca sa-l citeasca mai multi tineri?
Din scrisoare in lant il am si eu, Mira, si rostul acestei postari a fost ca sa-l vada cati mai multi tineri, dar asa cum spunea si Flav, o sa fie controvere si ofense. Dar ma bucur de opinia ta.Multumesc.
E ciudat ce se intmpla cu funditele, eu i-am dat-o Mirei si acum s-a schimbat si apare anonim, numele Mirei nici nu mai apare.Stie cineva ce se intampla? Am vazut ca si altii au aceasta problema! Dna administrator?
Stiam poezia, precum stiu toate poeziile scrise de Octavian Paler. Nu mi se pare recomandat s-o pui aici, fiindca o sa fie iar controverse, contraziceri de opinii si discutii cu ofense.
Mie se pare f. frumoasa, dar de asemenea, poate fi considerata o tampenie din partea celorlalti. Fiecare cu credinta si convingerile sale.
Am mai auzit franturi din ea ceva timp. E intr-adevar superb, mai laes prima parte, foarte adevarata.@flav, ai dreptate.Chiar nu cred ca e o tampenie.Chiar deloc...
Flav, daca esti ateu nu inseamna ca nu poti sa apreciezi esenta unor cuvinte.Stiu, Octavian Paler credea sincer in existenta lui Dumnezeu insa oricum prin ceea ce a scris, mai putin in ultima fraza(propozitie), doreste mai degraba sa "deschida ochii" oamenilor care sunt dezorientati, care alearga dupa bani sau tot felul de "materiale" insa nu isi gasesc nici 5 minute in care sa reflecte la cum sunt ei de fapt, la ceea ce isi doresc de la viata, la ce e bine sa faca si la ce ar putea sa le dauneze in prezent sau in viitor.
Asa ca nu vad de ce ar naste controverse.Il pot cataloga drept "o tampenie"(cum spui tu) oamenii care nu stiu sa aprecieze adevaratele valori, ce te face sa crezi ca ateii se regasesc printre acesti oameni?
In mare parte sunt lucruri evidente. Oamenii nu-si pierd sanatatea pentru bani, ci pentru a-si castiga existenta.
@alecor: ti-am dat "stupid" pentru ultima fraza. Hai, sa fim sanatosi! (si fara prejudecati).
E un text frumos, însă autorul lui nu este Octavian Paler (nu se ştie cine este persoana respectivă).
Mda dragut, daca tot "a avut interviul cu dumnezeu" de ce nu i-a pus si intebeari mai "delicate"
Daca exista si e a tot puternic de ce lasa sa se intample lucruri rele oamenilor buni, de ce sunt atatea boli pe lume, razboaie, ura, saracie, mizerie...
Sa revina cu raspunsurile astea si mai vorbim.
danyboy2000 întreabă:
Emamuresan întreabă: