| daghy14 a întrebat:

Vreau sa scriu o poveste mai lunga, poate un roman, dar nu am idei.Cum sa imi vina idei? Ca vad ca nu mai apar.Si e normal ca sa ma dau batuta si sa ma opresc din scris cand vad ca nu pot sa mai fac nimic? Adica vad ca e banal cat am scris pana acum.Cand am chef de scris la poveste, nu pot sa scriu ca nu am ce scrie.

Răspuns Câştigător
aqualuna
| aqualuna a răspuns:

Depinde şi de ce gen e romanul, uneori ideile îţi vin şi din ceea ce auzi la ştiri, la şcoală, în autobuz, pe stradă, ştii cum se spune, viaţa bate filmul... şi nu numai. Dacă e gen fantasy, atunci imaginaţia ta e singurul rezervor de idei însă trebuie să-ţi "mobilezi" bine mintea, citind cât mai mult. Gândeşte-te la subiect mereu, chiar şi înainte de a adormi, unii scriitori au spus că cele mai bune idei le-au venit în somn/în vis, lucru explicabil, de altfel, când ai o problemă subconştientul încearcă s-o rezolve.Succes!

24 răspunsuri:
| MaRRiaN a răspuns:

Daca nici ideea de inceput nu o ai, nu pot sa-mi dau seama cum poti scrie un romanhappy.

| Lary a răspuns:

Pffff...in situatia asta sunt si eu...am inceput sa scriu dar m-am blocat si acum am idei pentru alt romanlaughing

| daghy14 explică:

Am inceput sa scriu deja, de acum o luna.am scris cam mult, dar m-am blocat.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu te apuci asa sa scrii. Mai citeste cativa ani, noteaza-ti idei intr-o agenda si abia apoi apuca-te de scris. Cauta multe idei, dintre cele care iti vor veni doar o foarte mica parte vor capata forma scrisa, iar din ce scrii, majoritatea textului va cadea la a doua si a treia citire. In mare, mie mi se intampla cam asa: o idee din 5 ajunge scrisa si cam o pagina din 10 trece de autocenzura mea si depaseste cosul de gunoi.

| Bacemi a răspuns:

Si eu sunt in aceeasi situatie. Am inceput o asa-zisa carte dar deocamdata sunt in impas. Idei iti vin mai mereu cu siguranta, dar pentru ca tie iti displace sa vezi o frantura si nu intregul nu incepi. Mie de exemplu cateodata imi vin in minte idei cand mananc, inainte de culcare, chiar cand ma trezesc, cand sunt la munca. Tu trebuie atunci cand ai o idee sa o transcrii. Nu conteaza ca e mica, nu conteaza ca e nesemnificativa. Cu timpul se vor aduna si le poti face sa fie mai estetice. Tot ce conteaza e sa incepi. Vorba lui Ion Heliade - Radulescu :,, Scrieti, baieti, orice, numai scrieti! "

| Carouri a răspuns:

Oameni buni, sunt scritori care au terminat o carte in 5 ani
Si Eminescu a scris luceafarul in aproape 10 ani.

| RoxanaCher a răspuns:

Uita-te inainte la tv si atunci sigur iti va veni ceva in minte! Si nu, nu te da batuta cand ai idei sau cand ai chef atunci scrie! Continua tot asa pana cand crezi ca povestea este gata! Imi aduc aminte ca in clasa a 2-a am scris un fel de piesa de teatru cat am fost la mare! Cand am ajuns acasa i-am aratat-o prietenei mele si mi-a mai dat cateva idei.Am taiat cuvantul,, Sfarsit" si am scris in continuare ideile pe care mi le-a dat prietena mea! Nu cred ca mi-a iesit cine stie ce la varsta pe care o aveam dar invatatoarei mele i-a placut! Ba chiar mi-a mai da si ea cateva idei! Acum insfarsit am terminat-o! Si gandeste-te ca acum sunt in clasa a 5-a! Asa poti face si tu! Cum auzi o idee o si scrii! Iata un inceput de poveste:
Jenny era o pustoaica de 14 ani, care isi urma studiile la o scoala elementara! Ea nu avea un buget prea mare. Avea o singura dorinta sa mearga in...si sa ajunga...(restul continua tubig grin)
Daca nu-ti place ideea mea atunci scrie tu ceva mai bun! Poate ca Jenny va ajunge acolo si va ajunge ce vrea! Acolo va avea multe aventuri! In a doua carte ea creste dar inca ii place acest lucru sau poate ca nu-i mai place! Poti sa scrii un roman despre viata ei sau despre viata unei persoane reale! Succes si sper ca te-am ajutat!

| MiSskAt-xx a răspuns:

Ia citeste 'Romanul adolescentului miop' de M. Eliade.batting eyelashes
Se potriveste cu situatia ta.
Cu putin noroc, intreci scriitorul. laughing

:-)

| cheloo74 a răspuns:

Citeste Stephen King- Misterul Regelui-despre scris. Vei gasi acolo sfaturi despre cum sa devii scriitor. Asta daca ai talent pentru scris.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu cred ca nici cel mai mare romancier nu reusea daca statea si se gindea atit.Totul trebuie sa vina instant daca intelegi.

| marykeira a răspuns:

La fel patesc si eu.ma apuc sa scriu romane si ajung sa termin doar ...inceputul...oricum,citeste carti de genul cartii pe care vrei sa o scrii si o sa vezi cate idei iti vin.mereu imi zicea diriginta sa creez, sa visez, sa inventez-asta pentru ca aveam un talent la romana(literatura); eram prima la compuneri

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De la Leo.Am fost fote cuminte. Mos Nicolae eu vreau de la Dumnezeu multa sanatate in familie, fericire in familie. eu mos Nicolae vreauo masinuta cu telecomanda. Eu mai imi doresc sa iau o medalie de aur la scriiam a
. Mam facut mai cuminte, mi-am facut temele mereu, am loat FB la mate. si nu mai bat copii, te astet mos Nicolae

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

O POVESTE PENTRU MOS NICOLAE.EU de mos Nicolae imi doresc sa am multa sanatate in familie, o medalie la scrima, si eu mai imi doresc de mos
Nicolae o masinuta cu telecomanda.DE LA LEO

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai ma gandeste-te la ceva fara viata si dai tu viata si fal sa faca ce vrei tu prin cuv

| mada_9638 a răspuns:

Uffff... daca nu ai idee despre ce sa scrii actunci cum o sa ai idei pentru a le scrie? ca sa scrii ceva d genu trebuie sa ai inspiratie happyu vrei sa scrii este ca da te intreb cate carti ai citit?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Trebuie sa citesti mai multe povesti de dragoste lichi maria

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

LAURA VASS nu este moarta si se ascunde ca ie rsine de toata lumea pentru ce a facut cu DAN BURSUC

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Draga mea, ca sa scrii o poveste reusita iti trebuie timp.Eu te sfatuiesc sa nu te fortezi cautand o idee, lasa sa treaca clipele pe langa tine, si cand idea perfecta iti va veni vei vedea ce simplu e sa nu cauti tu idea ci sa te caute ea pe tine.Ideile vin adesea din ceea ce vezi, probabil ti se va intampla cand te uiti la un film sau citesti o carte, sau auzind o intamplare, de aici-tu vei prelua idea si o vei dezvolta in felul tau propriu; crede-ma-eu patesc adesea asta, si ceea ce mi se mai intampla si mai des e faptul ca nici nu apuc sa termin o poveste ca imi vin alte idei si asa ma trezesc cu mai multe povesti deodata, asadar-Bafta!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Uite, nu stiu ce sa zic, dar ai mai scris ceva pana acum? Poate nu esti asa buna ca scriitoare, poate esti buna la altceva? Te poti gandi si asa, dar daca ai mai scris si sti ca poti nu te da batuta. Daca vrei sa-ti vina idei du-te intr-un loc in care te simti bine si confortabil sau gandeste-te la ceva ce ti s-a intamplat si poti incepe de la aia, apoi continuui. Poti incepe si de la un vis si de la o poveste pe care ai auzit-o dar nu lua ideile altora. Sper sa te ajute ce ti-am zis! SUCCES!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna tuturor succes

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ideile vin de la sine in functie de cum te simti ...nu e nevoie sa te opresti din scris asteapta ideile, ai rabdare si o sa vina de la sine

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu trebuie sa disperi ai rabdare si ideile iti vor veni cand te astepti mai putin nu te grabi!

| Aless211 a răspuns:

Uite daca vrei sa scrii o poveste de dragoste ar fi foarte bine. Ca sa te inspiri citeste cartile "Amurg" de Stephenie Meyer. Ai putea sa scrii despre o dragoste imposibila ca si "Romeo si Julieta", sau orice idee ai incearca sa o dezvolti. Daca zici ca nu iti place ce ai scris pana acum inseamna ca nu ai incredere in tine. De fiecare data cand te plictisesti pune textul deoparte, iar cand iti vin idei sa il continui

| mihai_5141 a răspuns:

Nu stiu! eu m-as apuca de scris o poveste. ceva inspirat din anime sau alte intamplari imaginare! incearca si tu! o sa iti zic daca voi avea mai mult succes ca tine:p si in legatura cu intrebarea ta raspunsul e " NU". nu ar trebui sa te dai niciodata batut! ar trebui sa iti urmezi calea si sa iti indeplinesti visu'! daca tu vrei sa scrii un roman atunci nu te da batut si fa-o! nu conteaza cat de prost sau bun e conteaza ca tu sa fii in stare sa reusesti sa faci asta! crede-ma