| Malvina24 a întrebat:

1 In ce consta primul ajutor in cazul arsurilor provocate de incendierea vehiculului?
a)in stropirea cu stingatorul de incendiu a zonelor arse ale ranitului;
b)in racirea rapida cu apa a zonelor arse ale ranitului
c)in acoperirea zonleor arse cu comprese sterile-umede.
Corect e bc, eu un am multe cunostinte de prim ajutor insa un mi se pare logica varianta b pentru ca stiam ca atunci cand ne ardem un trebuie sa pune mapa rece pe corp, am dreptate?

2 Aveti voie sa intoarceti vehiculul in situatia din imagine?
• a) nu, pentru ca drumul public are o latime prea mica
• b)nu, pentru ca va aflati la mai putin de 150 m de calea ferata
• c)da
Ce spuneti de intrebarea asta? Raspunsul corect este ‘’c’’ dar mie un mi se pare ca ar fi acesta!

3
In care din urmatoarele situatii este interzisa oprirea?

• a)
la 50 m sau mai putin de cel mai apropiat colt al intersectiei
• b)
la mai putin de 25 m de coltul intersectiei
• c)
la o distanta de 5 m de ultimul vagon de tramvai oprit intr-o statie fara refugiu pentru pietoni
Raspunsul corect este b, e bine?

4 Care din urmatoarele semnale vor trebui respectate cu prioritate?
• a)
marcajele
• b)
semnalelel politistului
• c)
semnalele speciale de avertizare luminoase si sonore
Am pus varianta ‘’b’’ si cea corecta este ‘’c’’ Voi ce credeti?

5 Ce conditii tehnice trebuie sa indeplineasca un autovehicul pentru a putea circula pe drumurile publice?

• a)
sa fie inmatriculat si sa respecte conditiile tehnice legale
• b)
sa nu depaseasca gabaritul inscris in certificatul de inmatriculare
• c)
sa nu depaseasca masa inscrisa in certificatul de inmatriculare
Am bifat abc insa corect e ‘’a’’

Intrebarile sunt adunate dupa site-uri pe unde fac chestionare, le-am intanit si imi par neclare.As vrea sa fac chestionare pe drpciv dar nu merge deloc calculatorul pe internet explorer, si in present folosesc mozila.

Răspuns Câştigător
regis
| regis a răspuns:

1. Cel mai bun tratament pentru arsurile de gradul I este apa rece. Deci varianta b este buna. Nu exista contraindicatia mentionata de tine in cazul arsurilor.
2. Frumoasa intrebare, sper sa fie la fel de frumoasa si fotografia happy.
3. Raspunsul b nu este bun, distanta minima fata de coltul intersectiei este 5m, ceea ce exclude raspunsurile a si b. Raspunsul c sfideaza logica, nici acesta nu e bun.
4. Semnalele agentului de circulatie sunt primele care trebuie respectate, indiscutabil.
5. Raspunsul corect este a, celelalte nu se intalnesc in regulamentul de circulatie si nu te privesc. Daca vrei putem intra si in detalii si ma limitez la un singur exemplu: cand mergi la munte cu schiurile pe masina depasesti gabaritul trecut in talon, fara sa incalci legea.
Sugestia mea este sa nu iti mai incarci memoria cu intrebari nascocite de toti neavenitii de pe net, care nu fac diferenta intre un politist si un agent de circulatie, ci sa citesti cu atentie codul rutier si regulamentul de aplicare, iar chestionare sa faci doar cele de la politie.

4 răspunsuri:
| DanielJackson a răspuns:

Sant bune intrebarile si raspunsurile care zice ca sunt corecte. doar la intrebarea 1 cred ca e greseala de tipar, se intampla deseori.

| micurutza2005 a răspuns:

La 1 nu ai dreptate pentru ca trebuie sa reduci hipertermia (temperatura ridicata)asa se face si cand ai febra peste 40grade trebuie sa reduci febra sa nu o lasi sa creasca si atunci pui comprese reci cu apa pe tot corpul sa il readuci la normal cu temperatura la 42de grade iti fierbe creierul dapoi cand esti ars la mai multe grade cum te simti.La intrebarea 2 nu pot sa raspund daca nu vad imaginea. la 3 e bine.la 4 ar fi si b ca daca zice politistul sa stai stai dar si c pentru ca semnalele sonore si luminoase sunt foarte importante deci au prioritate pentru ca daca vine trenul si esti avertizat sonor si luminos si tu asculti de politist si treci poate mori ca da trenul peste tine deci ca prioritate sunt c si apoi politistul. la5normal ca a este pentru ca daca nu e inscrisa si nu e verificata tehnic nu are ce cauta pe drum e pericol public defecta, deci citeste cu atentie intrebarea si afli si raspunsul in variante, ti-am mai zis asta, te-a intrebat ce conditii tehnice ...si deci in varianta a ai cuvantul conditii tehnice deci a este.fi atenta la intrebare si raspunsul tie dat in variante daca stii sa citesti "printre randuri"raspunsurile iti sunt mascate in variante doar trebuie sa le descoperi happysucces.

regis
| regis a răspuns:

@micurutza2005 - daca gasesti in vreun regulament ca semnalele luminoase si sonore de avertizare sunt mai importante decat semnalele agentului de circulatie eu mananc acel regulament. Intotdeauna se respecta semnalul agentului, acesta nu iti va face semn sa treci daca vine trenul, iar daca o face atunci cand lumina este rosie inseamna ca are un motiv intemeiat (de exemplu instalatia este defecta). MAi mult, in raspuns nu se face referire la ce tip de semnale speciale de avertizare se refera, prin urmare acestea pot fi farurile sau claxoanele soferilor din jur, deci evident ca raspunsul nu poate fi considerat corect.

| Malvina24 explică:

Multumesc tuturor! Am dat sala am luat din prima cu 24 din 26 si am orasul peste 6 zile si sper sa-l iau ca am muncit si m-am pregatit serios!

Întrebări similare