anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Acum cateva zile in urma a intrat cineva in spatele meu, masina lui n-are nimic iar a mea e varza, merg marti la constatare, insa eu mai am o luna pana fac un 1 an de permis insa nu aveam semnele puse, să le pun cand merg la constatare?

16 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Semnele sunt obligatorii! De ce nu l-ai pus?
Daca ala vedea ca esti incepator te lasa in pace si pastra distanta... fara sa faceti accidnet.
Tu crezi ca semnele alea sunt obligatorii ca vor sa te faci tu de rusine?
Poate acum realizezi ca alea erau bune acolo, sa-ti salveze viata si masina.
In occident sunt obligatorii semne de incepatori pentru 3 ani de zile si nimeni nu comenteaza, pentru ca stiu cat de importante sunt sa fie protejati, ca incepatori.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Normal ca le pui... legea zice ca esti obligat sa le ai cand circuli. Nici nu inteleg de ce intrebi

| cfrtobias a răspuns:

Tu ai intrat de unul singur in ceva si el si-a vazut de drum? sau zici ca masina lui era mai rezistenta?

| SLexuS a răspuns (pentru Violleta2022):

Pastra distanta? Pai si de ce n-a pastrat-o, ce vina am avut eu in povestea asta, eram oprit intr-o coloana el se uita pe telefon si a intrat in mine, ajunsesem la punctul in care conduceam bine, dar ma clanxonau doar ca ma vedeau incepator, insa tot n ai raspuns la intrebarea mea

| Violleta2022 a răspuns (pentru SLexuS):

In principiu, tu ai dreptate, te-a lovit din spate si el este vinovat, dar tu ai facut o ilegalitate prin neafisarea acelor semne obligatorii, care nu l-au facut atent pe soferul din spate sa pastreze distanta mai mare, tocmai pentru ca tu esti incepator.

Ce spun eu este ca ai fii putut evita accidentul, daca ai fii avut lamaia aia in geam, cum erai de altfel obligat prin lege, tocmai ca sa fii protejat de noi, astia cu experinta pe sosea.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru SLexuS):

Ignora in principiu ce scrie Violetta, ea e aici doar asa sa incurce si sa certe lumea nu sa ajute

| SLexuS a răspuns (pentru suntserios):

Oricum am ceva timp de cand nu le mai am si sincer e mai bine decat era inainte, m ai mult ma incurcau, insa ce voiam eu sa spun este ca nu stiu daca cei de la costatare se vor lega ca nu am semnele in geam

| ReZiSTorr a răspuns:

Asa mare expert te crezi incat sa nu porti semnele?
O patesc oameni cu experienta dapoi incepatorii.

| ReZiSTorr a răspuns (pentru SLexuS):

Normal ca se vor lega.Cunosc si ei legea

| SLexuS a răspuns (pentru ReZiSTorr):

Nu ma cred expert sincer, am aproape 40.000 km in 11 luni, am mers mult, insa mereu cand altii greseau tot pe mine ma injurau, ca altfel de ce sa ma deranjeze ca aveam semnele

| SLexuS a răspuns (pentru ReZiSTorr):

Dar sincer sa fiu injurat, sa primesc flash-uri de pomana de fiecare data de la soferii "experimentati" e putin deranjant, de cand le-am dat jos n-am mai patit deloc ceva de genul.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru SLexuS):

E absolut irelevant ca tu te crezi sau esti expert. Legea zice sa porti semnele le poti, nu iti faci tu legea cum vrei...

Si in final, e atat de greu, o umilinta atat de mare pentru tine sa lipesti semnele alea pe geam 1 ora cat mergi la constatare ca sa nu mai avem discutiile astea pe aici?

Răspuns utilizator avertizat
| Alexuţ02 a răspuns:

Nu cred ca i intereseaza pe aia sincer de semne doar daca sunt foarte stricti si se uita la orice detaliu, cred ca o sa analizeze faza, cine a gresit, tu erai oprit in coloana, n-are nici macar o relevanta daca ai semne sau nu. Parerea mea, dar da, ar fi bine sa le pui, in fata iti iei din alea cu prindere pe interior iar pe spate recomand sticker lipit direct pe luneta ( nu mi aduc aminte precis in ce parte ), stickerele sunt rezistente, nu-ti fa probleme ca se dau jos cu jetul de la spalatorie

| mi25 a răspuns:

Mandria si prostia se plateste. Desi nu ai nici o vina, in cazul ca erai oprit, dar cel care a intrat in tine, dar mai ales reprezentantul firmei de asigurari care face constatarea observa, esti bun de plata. Si mai mult ca sigur observa, deoarece masina se pozeaza de acesta.
Cine umbla cu nasul pe sus ca, vai doamne, eu sunt soferul lu' peste, expert in conducere, cum sa ma claxoneze oarecine, asa pateste.
De regula nu-mi place sa fac morala, dar prea te-ai dat in petic cu ingamfarea.
Si ca o concluzie: Unde-i lege, nu-i tocmeala. Ce s-ar intampla daca nimeni n-ar respecta legea?
Cat priveste semnul de incepator, nu spun nimic. Te las sa faci ce te duce mintea. Ma fac ca nu am auzit.

| Dobrinx a răspuns:

Am citit ce e pe aici si multi comenteaza :]] Uite ce sa faci, mergi la constatare cu smenele puse, dar iti iei din alea pe ventuze si pe ala din spate nu il lipesti, il lasi jos ca si cum ar fi cazut [ se intampla des ]

Normal nu au treaba semnele mai ales ca erai oprit in coloana si ala nu a fost atent. Dar in cazul in care persoana care te-a lovit este rau-voitoare si ar putea sa reproseze ca de ce nu ai semne, poti folosi aceasta mica "schema" ca sa fi sigur ca nu zice nimeni nimic :]] "Uite il am pe fata, dar pe spate s-a desfacut, scuzele mele". Succes big grin

P.s: Nu conteaza cat de bine conduci, semnele sunt obligatorii. Ii avertizeaza pe soferi sa fie mai prudenti fata de tine, chiar daca in cazul respectiv soferul nu a fost atent ca este coloana in fata big grin