| Anonim24122004 a întrebat:

Acum in 24 fac 16 ani si tata zice sa dau de permis de unde iau regulamentul ca sa il invat? De preferat pe net nu am habar imi explica si mie cineva va rog

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da, din pacate aici e plin de necunoscatori care fac pe expertii si iti dau sfaturi in loc sa te ajute cu ce ai intrebat. Pentru categoria B1, legislatia este exact aceeasi ca cea de la B, la fel si examenul de sală, va fi acelasi. Deci trebuie sa inveti temeinic! Pe scoalarutiera.ro gasesti lectii animate cu toata programa de examen alaturi de 45 de chestionare si 1183 de intrebari(acestea sunt toate intrebarile ce iti pot pica), dintre care normal vei avea 26 la intamplare. Nu te speria, eu am facut cam 30 dintre chestionare si un sfert din lectii si am trecut cu brio 25/26. Ideea e sa la intelegi. La mine la scoala auto s-a facut si legislatie de la ei de la scoala, adica au un dom' profesor care preda, in cazul acesta pe zoom. Am primit link si toti 100 de persoane ascultam lectia, predata de domnul profesor si cu imagini, pe toate capitolele. Vezi daca scoala de soferi la care vei urma are aceasta facilitare. Teoria mare branza nu-i, practica e mai grea. Mașinuțele acestea de 16 ani sunt automate si trebuie sa iti spun, sunt destul de zgomotoase. Mie unul imi place, ma simt ca intr-un Dacia 1300 dar arata ca un Smart (apropo Smartul nu intra la cat. B1! ). E o masina simpluta, draguta. Ce-i drept e cam greu de gasit si de aceea e cam costisitoare. Eu in momentul de față sunt la scoala de soferi B1. Imi place mult sa conduc. Din pacate alaltaieri am picat traseul, dar politistul era fixat sa pice. Cele 2 persoane dinaintea mea au fost picate in 3 minute maxim, eu am "rezistat" 15 minute. Eh, asta e, daca nu ai noroc la politist gaseste motiv sa te pice big grin. Parerea mea este ca daca esti serios si responsabil poti conduce la 16 ani, cine spune ca nu vreau sa imi spuna de cate accidente cauzate de persoane de 16 ani au auzit versus accidente ale celorlati participanti la trafic. In mai toate tarile poti conduce de la 16 ani. Daca esti prost, esti prost la orice varstawinking

| Anuket a răspuns (pentru anonim_4396):

E și culmea să faci accident cu mașinuțele alea. Și nu prea ai ce să faci cu ele.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Anuket):

Foarte bine. Mai bine merg cu 30-40 la ora si nu fac accident decat sa imi iau la 18 ani bemveu(ironic scris) si sa intru din laterala cu 100kmh intr-unul care avea prioritate. Mai bine te inveti cu o masina care nu e puternica si dupa cand iti iei una mai potenta poate esti mai atent.

| Anonim24122004 explică (pentru anonim_4396):

Multumesc din suflet ^^

25 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu spui ce categorie vrei sa obtii.
La 16 ani poti obtine permis de conducere doar pentru categoriile AM, A1 si B1, bineinteles daca esti apt medical si psihologic, faci o scoala de conducere pentru categoria pe care o vrei si reusesti la examinare (probele teoretica si practica). Scoala de conducere o poti incepe cu maximum 3 luni inainte de implinirea varstei.
Pentru a putea obtine categoria B este obligatoriu sa ai cel putin 18 ani la data examinarii.

| mgtow a răspuns:

E-drpciv.ro doar chestionare

| darrio2007 a răspuns:

Permis pentru ce? Pescuit?

| Violleta2022 a răspuns:

Permis de pescuit sau de ce anume?

suntserios
| suntserios a răspuns:

Unde scrie? Nu exista in codul rutier nicio astfel de prevedere.

| Anuket a răspuns (pentru suntserios):

Nu știu la ce te referi. Dar am scris foarte clar.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

La 18 ani ai dreptul sa dai de permis, pînă atunci poti învăța.

| Mihaita2002 a răspuns (pentru CristiDinBucuresti):

Fals.Poti lua examenele mai devreme, iar la 18 primest permisul.

| Mihaita2002 a răspuns (pentru CristiDinBucuresti):

Mai exact, cu 3 luni inainte de a implini 18 ani

| Anuket a răspuns (pentru Mihaita2002):

Nu are cum, pentru b trebuie să împlinească 18 ca să dea sala, până atunci făcând ore. Pentru b1 aceeași treabă dar pentru 16 ani.

| anonim_4396 a răspuns (pentru CristiDinBucuresti):

Exista permis de 16 ani expertule.

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru anonim_4396):

Toti au scris ca de la 18 ani se dă de permis, vi tu si spui ca de la 16, si oricum pentru a da de permis îi trebuie liceul facut, numai merge sa ai 8 clase si permis sa nu stie nimic nici sa scrie sau sa citeasca dar are masină sa omoare oamenii. Trebuie schimbată legea, permis sa i dea după ce termină scoala si are diplomă de bacalaureat luată, nu asa pe vorbe.

| Anuket a răspuns (pentru CristiDinBucuresti):

Se poate și de la 16 ani, dar nu prea își are rostul.

Hai sa verificam ce ai spus. Am 16 ani, nu am liceul terminat, conduc masina categoria B1(nu am luat inca permisul, am picat traseul). Asa ca las-o balta happy

Rog sa citesti raspunsul complet pe care i l-am dat baiatului, pentru a intelege, Cristi din Bucuresti big grin

| suntserios a răspuns (pentru Mihaita2002):

Fals si eronat. Nu poti da niciun examen pana nu ai varsta împlinita. Oricum omul sigur nu da oentru B.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nici 10 clase nu am. Sunt in clasa a 10-a deci nu am terminat-o. Aceasta "lege" era doar o propunere care, evident nu a fost promulgata. In plus, asta ar fi insemnat desființarea categoriilor de 16 ani deoarece aproape nimeni in mod normal nu are 10 clase la 16 ani, deci nu ar fi avut sens.

| Anuket a răspuns (pentru anonim_4396):

Când am dat eu se zicea că se trece la 8 clase, apoi 10. Nu mă mai interesează. Oricum știu caz care a dat sala de 6 ori pentru că nu știa să citească, deci ar fi trebuit măcar 8 clase să fie.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Anuket):

Inteleg la ce va referiti, dar eu va spun care este realitatea din teren. Acum... exista un test psihilogic in teorie, care ar trebui sa demonstreze ca stii sa citesti si sa intelegi, acum ca pe la anumite scoli mai pe sub masă nu se iau in serios testele astea, e altceva.

| Adrian5575 a răspuns:

Invata pentru scoala, lasa permisul ca mai ai 2 ani pana atunci.

| Anuket a răspuns:

Mai bine aștepți până la 18 ani că oricum trebuie să dai și atunci dacă vrei B-ul. Nu prea are rost acum doar ca să conduci niște mașinuțe.

| Mihaita2002 a răspuns:

Inscrie-te si au sa vezi care e treaba...

Întrebări similare