| WonderGirl7 a întrebat:

Ajutor. Am 14 ore de condus si tot nu știu pașii parcării laterale stanga, dreapta.
Efectiv instructorul m-a băgat ft rau in ceata și îmi este și rușine după atâta timp sa-l mai întreb.
O știu face doar vizual, dar atunci când ma întreaba de pași imi iau block total.
In primul rand, ce Doamne ii aia colțul din aproape sau departe al masinii?
Cum imi iau reperul?
M-am, uitat pe YouTube aceeași poveste. Mii de feluri de a parca. Când i-am arătat una de pe YouTube o zis ca nu-i bine, m-o băgat in fel si fel de chestii cu unghiuri si mi-o făcut capul calendar. Simt ca innebunesc, la ceva ce pare extrem de simplu.
Apoi la parcarea pe dreapta, mi-o spus de emblema celeilalte mașini, nu știu ce vrea.
Aveți vreo idee?
Va rog explicați-mi cât de ușor și simplu puteți cum sunteți învățați!
Maine am ora cu el și îmi pare ft rau și de el..., dar nu înțeleg cum și ce vrea.

9 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

"nu știu pașii parcării laterale stanga, dreapta...va rog explicați mi cât de ușor și simplu puteți"

de fapt tu nu faci parcarea intr-un joc pe monitor așa că lasă netu', pune mâna pe volan și fă mavevra până obosești și iese ok

| CassiusAlexander a răspuns:

Păi de exemplu la parcarea laterală dreapta vine așa, deci tu ești paralel cu mașina respectivă, oglindă la oglindă și evident ai și roțile drepte. Atunci când ai ajuns oglindă la oglindă dai o tură de volan în dreapta pentru a merge în diagonală, mergi un pic și dai 2 ture în stânga de volan(adică îndrepți volanul și apoi încă una în stânga) și apoi iar o tură în dreapta, îndrepți roțile și te poziționezi. Poate nu sună prea clar explicat, trebuie să exersezi.

| WonderGirl7 explică (pentru sierra1):

Iese ok n ai înțeles bine...

Ochiometric iese, problema e alta

| WonderGirl7 explică (pentru CassiusAlexander):

Mulțumesc fain!

| sierra1 a răspuns (pentru WonderGirl7):

~nu știu pașii parcării laterale stanga~

e bine dacă nu știi pașii dar iți iese

Mamă chiar mi o ieșit azi, fără gluma.
mi am făcut singura manevrele și am reușit.
Chiar is ok...

| Violleta2022 a răspuns:

Eu spun sa lasi rusinea la o parte, ca doar il platesti, iar instructorul este acolo sa-ti explice si sa te ajute sa exersezi, pana inveti acele miscari si le faci bine.
Nu sunt zeci de moduri de a parca, doar cateva, dar trebuie sa tii cont de reguli si de explicatiile instructorului.
Din pacate, explicatiile noastre in scris nu te ajuta cu nimic pe tine, fiindca ai nevoie sa vezi ce se intampla in trafic si cineva sa-ti explice cand esti in masina, cu volanul in mana, cat sa tragi de volan, in ce pozitie sa pui masina, la ce distanta sa fii de masina langa care te asezi samd.
Incearca sa nu mai stai stresata, ca te blochezi si nu te poti focusa pe manevre. Nu uita: toti am fost incepatori si toti am trecut prin procesul de invatare alaturi de un instructor.
Succes la traseu!

| WonderGirl7 explică (pentru Violleta2022):

Am învățat cu timpul.
eram prea panicata atunci, acum e super bine.
am mai făcut ore și am aprofundat
mulțumesc!