Volvo v40 [2012], mai sigura, mai confortabila, dintr-o marca adevarata, te duce pe putin 20 de ani, motoare mult, mult mai bune [ nu vei avea probleme cu ea, volvo fiind a 4-a marca in lume la fiabilitate, a 2-a la durata de viata, ~21 de ani, prima la siguranta] nu rugineste caroseria [ am un v40 din 97' si nu a ruginit nicaieri ] special conceputa pentru frig, [climat subpolar].
la alfa romeo, tot ce am de spus e ca e marca italiana deci ti se va strica imediat dpdv electric... nu e fiabila aproape deloc, despre golf, motoarele cu vesnica problema pe vw cu diagnoza motor, ti se aprinde foarte des acel martor in bord si din ce am vazut nu prea e stabil, e mult prea standard fata de volvo v40 pentru simplu fapt ca golful are punte rigida in spate, si dacia logan are tot punte rigida pe cand volvo are punte independenta pe spate ceea ce ofera confort sporit si o stabilitate mult mai buna la viraje si pe drum accidentat! la ford, e ok dar e standard si ala. ce-i drept am facut o comparatie naspa deoarece acest volvo se compara doar cu audi mercedes si bmw, dar spun asta, sa vezi doar ce are fiecare, plusuri si minusuri.
Golf- calitate, preturi mai mici la piese auto, si consum mai bun, in cazul diselurilor.
VW golf 7 - Consum bun, piese ieftine, aspect foarte frumos (Volkswagen Golf 7
2.0 TDI Highline BlueMotion Tech) pare a fi cel mai bun!