| Geoorrggee a întrebat:

Alternatorul de la Opel astra G 1.4 benzina se potrivește la opel astra g 1.7 DTI 75 CP?

Răspuns Câştigător
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Daca ai cumva pompa de vacuum pe el, sigur nu se potrivesc.
Iti recomand sa mergi la un magazin de piese auto si sa dai 300-500 de lei pe unul "nou" (reconditionat), cu piesa ta la schimb. Iesi mult mai ok.
Sau demonteaza-l pe al tau si du-l unui electrician, daca ai probleme doar pe partea de incarcare.
Si apropo de asta, la motorul ala exista cel putin doua relee de incarcare, care au obiceiul sa mai cedeze. Eu as verifica alea initial, cu o excitatie "pe direct".
Am avut doua Opeluri 1.7 TD, ambele au avut probleme cu releele. Daca s-a pastrat acelasi control al incarcarii, mergi mai intai la releul de incarcare, de obicei situat in stalpul drept, pe interior,"la picioarele" pasagerului, sau mai jos de balamalele usii, sub plastic.
Mai cedeaza si alternatoarele la multe Opeluri 1.7 diesel, pentru ca este pozitionat jos, unde ajunge apa, daca treci prin balti. Un motiv in plus sa iti pui scut, daca nu ai.

4 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Din păcate nu se potrivesc, dar nu din cauza softului, sia asta din simplul motiv ca nu este controlat de un soft. Nici principiul diferit de funcționare al motorului nu are treaba cu incarcarea, iar de dereglat bateria nici nu poate fi vorba.
Codurile originale compatibile cu motorul tau sunt: 1204158, 6204140, 93175799, 97189113.

| SuNaM a răspuns:

La modul general, un alternator făcut pentru benzina nu ar trebui pus pe diesel. Din cauza principiului de funcționare diferit al motorului, alternatorul este reglat din soft diferit. Practic nu o sa îți facă fata sau dereglezi bateria. De potrivit n-ar trebui sa se potrivească pentru ca e diferența de mărime intre capacitatea motoarelor prea mare

| Wolf1988 a răspuns:

Daca are aceleasi prinderi se potriveste si functioneaza la fel.
Am reparat cateva alternatoare unui amic care are un 1, 7 dti, boala lor se ard diodele.
Diferentele sunt ca unele au racire cu apa altele au pompa de vacuum pe ele, depinde ce ai pe masina.

| SydneyFunnelWeb a răspuns:

Nu. Alternatorul nu este unul simplu și este construit diferit.