| queneen a întrebat:

Am 1,55 si 50 de kg si vreau ca in vara sa dau de motor doar ca am cateva nelămuriri.
1. iti trebuie forta/putere ca sa stai pe motor?
Eu am frica ca sa nu cad de pe el cand ma urc sau cand cobor pentru ca sunt mica de inaltime si slăbuță.

2. este obligatoriu sa stii sa mergi bine pe bicicleta pentru a merge pe motor?
Eu nu prea am mers la viața mea cu bicicleta, mai mult cu rolele si stiu sa merg pe biciclete mai mici adica nu foarte mari de adulți.
Imi doresc de 3 ani sa dau de motor dar acest gand ma nelinisteste si cu cel de la nr 1

3 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Daca nu le ai cu bicicleta e cam periculos sa te urci pe motoreta. Poate un moped ti se da bine, partea buna e intretinerea ieftina si cam 33L un plin cu consum de 3L la 100km nu e mult. Bani sa ai faci scoala si tragi concluzia vezi tu daca ti se da bine motoreta sau nu https://www.youtube.com/watch?v=oMDJ95MsowE

| Violleta2022 a răspuns:

Pentru permisul auto ai nevoie de 16 ani impliniti pentru motocciclete de capaciate cilindrica foarte mici, sau 18 ani impiniti pentru motoare mai mari.

In ce priveste inaltimea si greutatea ta, nu as spune deloc ca esti slabuta, dimpotriva, fiindca la 1.55m ar trebui sa ai maxim 45 kg.

In ce priveste statul pe o motocicleta, te sfatuiesc sa inveti a merge intai pe bicicleta, ca sa inveti sa-ti tii echilibrul, sa iei curbe samd.
Pentru motocicleta nu ai nevoie de forta si nici de inaltime, ci doar de varsta legala.

| viavo a răspuns:

Daca este o motocileta grea ai nevoie de forta atunci cand mergi pe langa ea, greutatea ei fiind mult mai mare decat greutatea ta, daca o inclini spre tine te poate darama si daca o inclini in spre dreapta ta te poate trage peste ea, daca motocicleta cade ai nevoie de forta ca sa o ridici, dar daca tu vrei sa te folosesti de un scooter usor, atunci e ok nu ai nevoie de forta, in ori care din situatii, daca nu stii sa iti ti echilibrul pe o bicicleta, nu poti sa cinduci nici o motocicleta.