Deci daca vrei sa-ti iei o motocicleta si sa te tina ar fi mai bine sa o iei pe cea de 600cc deoarece dupa ce o sa te inveti sa mergi pe ea iti v-a fii foarte utila cea de 80cc o sa te plictisesti de ea deoarece merge incet...si cu inscrisul nu e greu eu am niste relatii si mi-am inscris-o pe a mea cu doar 30 lei...si daca iti cumperi o casca si ai si un atestat te-ai scos pe viata.
Eu sunt "cunoscator" la alt nivel decit cel al cc. la 15 ani sa ai o motocicleta, indiferent de putere, este sinucidere. eu zic ca nu vei putea rezista familiei tale in primul rind.
apoi, 600 e prea mult de la inceput, si nu e vorba de faptul ca ai 15 ani, e vorba de experienta. daca supravietuiesti cind vei spune familiei tale ca vrei o motocicleta desi nu ai decit 15 ani, nu inseamna ca vei supravietui cind vei incerca din prima una de 600.
Noroc, si sa nu crezi ca nu ai nevoie, sunt foarte cinstit, tot norocul din lume abia daca iti poate ajunge, nici la 5 dimineata nu poti folosi o motocicleta adevarata.
Ce sa-ti spun, pina la urma fiecare isi ia ce-i place indiferent de sfaturile celorlati. Dar la 15 ani ar trebui sa-ti iei un motor mai mic, usor si nu foartre puternic. Uite, mie una ca asta mi-ar place si cum nu sint exagerat de scumpe probabil o sa-mi iau mai devreme sau mai tirziu una (mai ales ca dintotdeauna am fost atras de vehiculele pe doua roti). Nu trebuie sa fie un "monstru", trebuie sa fie supla, usoara, rapida. Iar in oras ce pot spune, e cea mai buna.
http://www.autoghid.ro/UserFiles/Image/Iun075/husqvarna_sm400r_800.jpg
Ai putea da daca nu are acte e rau ca daca faci accident( Doamne fereste) politia poate sa iti dea o amenda usturatoare pentru ca zice ca nu este ata eu zic sa o iei pe aceea de 80cc. Bafta!
Este cel mai bine sa nu-ti iei inca nici una, fiindca esti prea mic si nu o sa poti circula pe drumurile publice, conform Codului rutier pentru motocicleta sub 125 cc permisul de conducere se poate obtine doar dupa varsta de 16 ani iar pentru celelalte mai mari doar dupa 18 ani. Numai bine!
) la varsta asta nu poti sa conduci un motor care are o putere cilindrica mai mare de 125.
daca ai sub 16 ani de asemenea nu poti conduce nici un tip de motor.
de la 16-18 ani poti conduce motoare cu o capacitate cilindrica mai mica de 125.
dupa 18 ani ai frau liber ca orice tip de motor.
bafta
La 15 ani nu ai voie sa mergi pe motocicleta. La 16 ani ai voie in limita a 125cc (cu carnet A1). Iar abia dupa 18 ani ai voie sa o iei pe cea de 600cc la care visezi tu. Asa ca nu mai visa.
Eu te sfatuiesc sa incepi cu un scuter. pentru ca are greutate mai mica si iti va fi usor sa te obisnuiesti, apoi poti trece la motoare de sute de cai, care au si sute de kg. bafta
La 15 ani nici de pe cric nu poti sa ridici motocicleta de 600cc . Si oricum nu ai voie sa mergi pe una de 600 la 16 ani ...maxim una de 125.
Da mai intai de permis apoi pune intrebari.
Iti zic sincer. daca vrei motor iti iei mai bine un scuter de 49 max 50 ii faci tot inmatriculare asigurare fara carnet. te dai si tu pe unde poti... la 18 ani iti iei carnetu de motor si poti sa incepi cu unu de 125 cc. ai grija
Ar fi bine sa iti ei un motor de 80cc pentru ca la inceput o sa-ti vina greu sa il conduci, chiar daca pare usor.stiu din proprie experienta!
Dory dory eu nu te sfatuiesc sa te urci pe o motocicleta de 600cmc... tie tiar fi buna una de 125 cmc ci nuci pe aceea nu ai drepul decat de la varsta de 16 ani... daca vrei sa ii faci fericiti pe pariti tai si ingropandute de tanar circula cu acel motor de 600cmc, eu te sfatuiesc sa stai pe coada ta si sa nu faci vreo prostie.
Domnilor, va rog, raspundetii omului la intrebare! El va cerut parerea in legatura cu ce motocicleta sa ia, nu va cerut parera voastra despre legea din Romania. Credeti ca el nu cunoaste legea? Poate ca da, poate ca nu, dar nu ne-a intrebat pe noi nimic in legatura cu acest lucru. Asa ca v-as ruga sa ii raspundeti la intrebare. Cel putin eu o sa ii raspund. Deci, daca sti ca esti capabil sa controlezi pe cea de 600cc nu o lua pe aia. Daca iti este frica de ea poti sa te mai gandesti. Tocmai cand crezi ca poti controla o motocicleta, atunci faci o greseala pentru. ca esti prea increzut, si o greseala fie ea cat de mica te poate omora pe loc. Iti vorbesc din mica mea experienta ( am 16 ani si conduc de o jumatate de an un SUZUKI GSXR de 750 cc ). Totusi eu te sfatuiesc sa o iei pe ce de 80cc pentru. ca motociclete ieftine si bune vor aparea mereu. Daca vrei peste 6 luni-1 an poti sa iti iei si una de 600cc. Tin sa mentionez ca nu am cazut niciodata cu motocicleta. Deasemenea daca nu ai acea frica ce te opreste sa apesi acceleratia la maxim nu iti lua nici una...si sa nu iti iei niciodata.( oricare din ele te poate omora chiar daca are 45cc sau 750cc---chiar daca nu e puternica tot poti sa iti dai drumu' de pe o coasta cu ea si tot esti in pericol ) Peace, I'm out.
Uite vb din cunostiinta de cauza si iti recomand ca mai intai sa iti iei carnetul A1 apoi poti sa iti iei motorul de 80cmc ca sa nu te alegi cu dosar penal
sau daca vrei cu adevarat un motor mare ia-ti unul de enduro(teren)si pe ala il poti lua cat de mare vrei si cu ocazia asat inveti sa controlezi si motocicleta
si inca ceva daca iti iei un motor ia-l sa te reprezinte pe tine si sa fii sugur ca il poti conduce, ca daca o sa iti iei un motor ca ti-a zis nu mai stiu ce fata ca ar vrea sa o dai cu motoru iti poti pregatai o data cu motoru si sicriu
eu unul iti urez mult succes, asfalt uscat si drum intins
ai mare grija
Man cum sa nu poti sa mergi pe un motor de 600 eu PESTE 3 LUNI fac 15 ani si am un suzuki gsx 1100f are 1100cm3 si peste 155 cp din fabrica avea 136 cp si am modificat la a kitu toblele si filtrul daca ai vointa sa inveti sa mergi pe motor o poti face daca stai sa te gandesti pai poate o sa cad sau nu-s ce nu ai sanse mentionez asta e primul meu motor si nu am avut motoscuter direct de pe bicicleta pe motor dar nu iti recomand sa depasesti 160 km pentru ca de la viteza asta cam ea te controleaza pe tine eu am mers maxim 190km nu am mers cu mai mult pentru ca mi-a fost frica dar motorul prinde peste 300km cu cei 136 cp prinde 275km
In primul rand la 16 ani se da de carnet a1 pana in 125 cc si cea de 600 cc o poti conduce de la 18 in sus si daca vrei sa iti iei pentru prima data motocicleta eu cred ca ar fi bine pentru tine sa incepi cu cea de 80 de cc dar sa stii ca e periculos si eu vreau sa imi yau una de 125 cc am de abia 13 ani si tot la 15 ani vreau sa mi-a cumpar si voi da scoala pentru categoria a1
LibertyWalk întreabă: