| Chez0nz a întrebat:

Am adus o mașină de Anglia pe numele meu in țară, iar azi am vândut o, dar nu am făcut contract de vânzare cumpărare, i-am dat v5-ul mașinii cu numele lui completat cum se face și în Anglia... Precizez că omul vrea sa o dezmembreze... Îmi poate provoca probleme chestia asta? Adică dacă el face ceva cu mașina voi mai fii eu răspunzător?

Răspuns Câştigător
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Ce înseamnă că ai adus-o pe numele tău în țară. Inseamnă că ai înregistrat-o în țară la primărie la impozite ca bun al tău sau nu? Ai înmatriculat-o în România? Dacă da.
Dacă nu ai făcut act de vânzare cumpărare, mașina e legal tot a ta. Dacă el dezmembrează mașina ta, acum dta vei tot plăti impozit după mașină. Nu ai cum să demonstrezi că nu mai ai mașina. Dacă faci un act de vânzare cumpărare cu el legalizat la notar, cu el mergi la primărie să te scoată de la impozit iar apoi este mașina lui, cum o desface el în bucăți, ce face cu ea, nu mai e treaba ta.
Dacă mașina a fost numai adusă în România, și dta i-ai da v5-ul mașinii, ai dta o dovadă că i-ai vândut-o? După legea engleză ai vândut-o, după cea română, nu. Dacă el o dezmembrează după legea română, și are acte că a făcut praf legal mașina cu nr de șasiu cutare, e una. Dacă el o dezmenbrează pur și simplu, este alta. Dacă nu se întâmplă nimic, nu este nimic. Dar mașina dtale nu este nouă, are o istorie pe care nu o cunoști. Dacă mașina asta este căutată în Anglia, să presupunem că acum a început căutarea, se ajunge la dta, dta vei spune că ai vândut-o lui, iar el va spune că a făcut-o bucăți fără acte. Iar dacă mașina a fost vreodată furată în viața ei și a fost găsită acum la voi, și el a dezmembrat-o ilegal va trebui să demonstrezi cu greu că dta nu ai făcut și nu faci parte din banda aceea de hoți.