| Andrei199114 a întrebat:

Am atins pe cineva fara sa vreau pe trecerea de pietoni foarte usor, nu a picat, nu s-a lovit deloc doar s-a atins de capota si dupa a plecat, pot avea probleme?

Răspuns Câştigător
| Mitzupitzu a răspuns:

Nu. Tu ai limita 24 de ore.
El poate sa mearga la spital sa ia un certificat medical si are timp 90 de zile sa faca plangere penala la Procuratura.
Aia incep investigatia si deschid dosar penal in rem.
Daca te identifica te iau la ancheta ca inculpat iar daca dovedesc ca esti vinovat ajungi la judecator.
Permis suspendat, amenda, despagubiri daca cel ''atins'' de masina solicita.
Este destul de aiurea.
Trebuia sa opresti si sa transezi situatia atunci pe loc.

10 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Sigur ca poti avea probleme, fiindca nu ai oprit si nu ai cedat trecerea pietonilor si ai si lovit pietonul, deci ai incalcat legea, ai facut victima si ai plecat de la locul accidentului.
Daca cineva a filmat incidentul si l-a trimis la Politie vei avea probleme.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Daca pietonul se hotaraste sa declara la politie doar, dar daca nu exista urme de vatamare corporala greu sa fii acuzat de ceva vreodata.

| UserRo10 a răspuns:

Daca s-a dus la politie si tu nu declari in 24h de la incident ramai fara permis+ dosar penal vatamare

| Andrei199114 explică (pentru UserRo10):

Si el cat are timp sa declare? tot 24h?

| UserRo10 a răspuns (pentru Andrei199114):

24h de la incident. Daca intersectia are camere se va observa si mai bine cine e de vina

| Andrei199114 explică (pentru UserRo10):

Si daca nu are camere cum poate demonstra el ca l-am atins daca nu are nimic?

| gigite a răspuns (pentru Andrei199114):

Are martori... care vor spune adevarul pe care il stii si tu!

| Violleta2022 a răspuns (pentru Andrei199114):

Bineinteles ca exista in trafic camere de luat vederi montate pe stalpi, pe cladiri, la magazine, camere pmontate in masinile de pe strada, in ziua de azi mai toti soferii au asa ecva pe masina lor si oricine te-a filmat poate sa trimita filmarea la Politie, caz in care poti fi acuzat ca ai lovit si fugit de la la locul accidentului.
Sa nu uitam ca cel lovit poate sa ajunga la spital cu o fractura sau lovitura in primele 24 de ore si atunci se ajunge la tine, cu usurinta.

Fii om cinstit si mergi sa-ti recunosti vina!

| Mitzupitzu a răspuns (pentru Andrei199114):

Nu. Tu ai limita 24 de ore.
El poate sa mearga la spital sa ia un certificat medical si are timp 90 de zile sa faca plangere penala la Procuratura.
Aia incep investigatia si deschid dosar penal in rem.
Daca te identifica te iau la ancheta ca inculpat iar daca dovedesc ca esti vinovat ajungi la judecator.
Permis suspendat, amenda, despagubiri daca cel ''atins'' de masina solicita.
Este destul de aiurea.
Trebuia sa opresti si sa transezi situatia atunci pe loc.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Prin 2019 eram cu bicicleta si m-am urcat pe mașina unuia care a frânat și nu am mai apucat eu. Practic eram pe luneta lui ( sau cum se numește geamul ăla din spate laughing) Șoferul era mai interesat de starea mea de sănătate decât de masina sa ( care oricum nu avea nimic sa zic grav). Era cu familia sa, cred ca în vacanță pentru ca avea nr de Călărași și eu brașovean si pe atunci biciclist începător. A coborât, m-a întrebat dacă sunt ok, dacă e nevoie de salvare, altul din spate cu filmarea deja pentru avea camera de bord "dacă trebuie sa cheme poliția", ca etc. Pe mine ma amuzase incidentul în sine. Am făcut o amiabilă, mi-a dat numărul lui, poze la buletine reciproc, mi-a zis ca in caz ca mi-e rău sa il sun, ma întreabă încă o data dacă sunt okay și drum bun. Astăzi este amintire. Nu aveam nici pe naiba rupt în mine, mai ales deja fiind obișnuit sa cad cu bicicleta ( atunci invatam sa merg). De atunci tot biciclist am rămas, mulți km pe șosele, dar nu s-a mai întâmplat situații de gen. Am și evitat si știu sa merg acum. laughing însa cam asa se procedează. Trebuie sa cobori din mașină, te interesezi de situația sa, vezi dacă are nevoie de salvare. Dacă nu, cum îți spune mai sus. Poți rămâne fără permis si dosar penal. Dacă scapi totuși basma curata, sa iti fie învățătură de minte.

| Mitzupitzu a răspuns:

Da, daca s-a dus la Politie.
De ce nu ai oprit sa vorbesti cu el?