| gabriela a întrebat:

Am auzit ca francezii vor sa mute linia de fabricatie Dacia Duster in Maroc, fiind forta de munca mai ieftina... ce parere aveti?

Răspuns Câştigător
mariana
| mariana a răspuns:

Cred ca nu ar fi bine pentru noi pentru ca, o seama de oameni vor ramane fara locuri de munca si fara venituri.
Din punctul de vedere al strainilor care investesc in Romania, problema se pune altfel si anume, vor ca investitia sa fie sigura, legislatia sa fie stabila, fiscalitatea sa permita patronului sa obtine si profit, iar personalul sa munceasca bine, constiincios si disciplinat, ori si aici mai exista unele probleme la noi.
Eu cred insa ca, nu se va intampla asa ceva pentru ca Dacia este masina Romaneasca si acest lucru cred ca va avea prioritate in fata unei alte tari fie ea si Maroc.

Sa speram insa ca acest zvon nu se va adeveri si vom putea produce in continuare aceasta masina buna si frumoasa tot la noi acasa.

4 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Costul manoperei nu este singurul factor care influenteaza o astfel de decizie. Eu sunt convins ca ai auzit zvonul putin denaturat, probabil Duster se va produce SI in Maroc, dar sunt convins ca asta nu va insemna mutarea liniei de fabricatie de la Pitesti.

| eugem35 a răspuns:

Nu cred ca vor muta pentru ca dacia nu este in totalitate a francezilor teoretic poate so mute in maroc dar sunt pre puturosi marocani sa munceasca si de cand face in maroc masini nu cred.

| Arthur a răspuns:

Cred că s-au săturat de greve şi păţim şi noi ce au păţit nemţii cu Nokia.

| campanario a răspuns:

Pai destul de rau, mai bine aduceau munca in Romania, pentru ca si noi suntem nevoiti, si de asemenea nu suntem nici prea scumpi! Ma refer la salarii.

Întrebări similare