| lilskies a întrebat:

Am carnet de 1 an jumate si n-am mai condus de atunci și acum mi-am luat mașină și sincer vreau să mă las de soferie, e mult prea stresanta, stau incordat la volan mai mereu, ambreiajul imi dă bătăi de cap, nici nu stiu ce rol are schimbatul vitezelor, atenția distributiva, e extrem de stresant, vreun sfat să ma las sau?

Răspuns Câştigător
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Trebuie sa iti placa putin, ca sa poti conduce relaxat.
Tu decizi daca vrei sa sofezi, sau nu.
In general nu ii incurajez pe cei care nu au treaba cu masinile, sa conduca; dar daca esti atat de aproape, e si putin ciudat sa renunti; necesita foarte mult exercitiu si interes din partea ta, dar pana la urma e un lucru simplu, ca mersul pe bicicleta. Doar consecintele sunt mai grave, daca gresesti.
Daca te hotarasti sa conduci in continuare, incearca sa faci din asta o placere. Iesi la condus doar la ore cu trafic lejer/gol, plimba-te pe unde iti place tie, mergi incet si exerseaza plecari, parcari, intoarceri, etc.
Te poti ajuta foarte mult de materialele care explica multe despre condus, pe YouTube, mai putin de partea cu parcarile; alea sunt niste teorii inutile, care doar te induc in eroare. Masinile au diferite forme, dimensiuni, si vireaza total diferit una fata de alta. Nu exista o manevra care sa mearga pe toate.

8 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Schimbi cu masina automata sau pe curent

| darrio2007 a răspuns:

La varsta pe care o ai nici nu poti spune ca te-ai apucat de soferie si deja vrei sa te lasi?
Prea usor renunti.
De ce ti-ai mai luat masina?

| GabiDumitrescu a răspuns:

Deci ai carnet. La scoala ce mama naibii ai facut? Cum adica ce rol are schimbatul? De ce nu ti-ai luat masina cu automata in cazul asta?

| Frank51 a răspuns:

Daca exista varianta sa te lasi, cel mai bine o faci, asta inseamna ca nu ai neaparata nevoie de masina. Daca in schimb nu te poti deplasa fara, trebuie sa conduci pana cand inveti, chiar daca mergi cu viteza redusa sau nu esti foarte sigur pe tine, important este sa opresti la rosu si sa dai prioritate pietonilor, astea sunt responsabilitati uriase.

| Sofer a răspuns:

Trebuie sa înveți sa conduci. Hai ca nu e chiar asa bătaie de cap.

| AlexElektro1987 a răspuns:

De preferat ar fi sa nu te lasi, de masina ai nevoie in multe situatii, una este cand ai masina ta si te duci unde vrei tu, cand vrei tu, pleci la ce ora vrei tu, cari cate bagaje vrei tu si iei in masina pe cine vrei tu, nu te ploua, nu te bate vantul, nu ingheti de frig si una e sa stai dupa autobuze, taxi-uri, tren si alte mijloace de transport. Daca consideri prea greu cu o cutie manuala, iti poti cumpara o masina cu o cutie automata dar daca consideri ca nu poti deloc sa conduci si nu te poti concentra la condus sau nu poti fi atent la ce este in jurul tau cand este la volan, iti recomand sa nu mai conduci, decat sa iti faci rau tie sau altora.

| Cksihja a răspuns:

Ia și tu o mașină cu o cutie de viteze automată și gata, acum e o minune dacă știi să conduci cu una manuală.

| Iuli122122 a răspuns:

E ca si cum „fuge dracu de tamaie" odata tot da de ea, sau cel putin da MEREU de ea. Asa si la tine, multe joburi in viata necesita condusul. Daca ai sau nu o familie, sau cand o sa ai, o masina in casa e un mare ajutor. Da e costisitor, obositor o fi, nu zic nu, dar atat de multe avantaje sunt incat nu merita sa te lasi.
Cu toate ca nu am carnet pentru, ca varsta nu imi permite inca laughing Poate ai sa tii cont de sfat. Iti dau un exemplu. Mama mea era insarcinata cu fratele meu in 2015 cand a dat de carnet. L-a luat. A condus foarte putin la viata ei. In familie era tata cu carnetul luat si mama. Astfel 2016-2017 nu a condus, in 2017 a ramas insarcinata cu sora mea, iar pana in 2019 ea nu a pus mana pe volan deloc. Mare a fost surprinderea cand anul 2019 a venit iar tata a suferit un accident in casa, practic lesin si nu stiu ce probleme de sanatate astfel incat necesita transport de urgenta. Stii cum sunt ambulantele in Romania, le chemi azi vin peste 7 luni, asa ca mama avea un avantaj, avea carnet, si un dezavantaj nu mai urcase de ceva timp la volan. Ce crezi ca a facut? Opresc aici „povestea de viata" si te las pe tine sa te gandesti la ce ai de facut in viitor.