| Daniel197504 a întrebat:

Am câteva întrebări despre motociclete.
1. Ce inseamna cm3 la o motoreta
2. Honda CBR 1000 ce categorie este ( AM. A1. A2 ETC. )
3.De la cati ani ai putea conduce o motoreta ca cea de mai sus?
Sper sa-mi răspundeți la toate si va multumesc celor ce răspundeți.
Totusi la partea 1 as prefera sa-mi raspunda cineva care chiar stie (profesie).

Răspuns Câştigător
suntserios
| suntserios a răspuns:

Ai greșit rău de tot.
2. Cbr 1000 se înscrie la categoria A nu al A2 pentru ca are cam 115kw puterea motorului. A2 cum zici tu este pentru motoare pana în 35kw. Și A1 nu 3 pentru scutere. AM e pentru scutere. A1 e pentru motoare pana în 125cmc.

3. Aici le ai amețit și mai rău. De la 16 ani poți face AM și A1. AM îți permite să conduci mopede pana în 50cmc iar A1 motoare pana în 125cmc.
De la 18 ani poți face A2 care îți permite să conduci motoare cu putere de pana la 35kw. De. La 24 ani sau după 2 ani de la obținerea lui A2 poți obține categ A cu care poți conduce restul motoarelor printre care și Honda de mai sus

Cât despre primul punct cmc înseamnă, ca la orice vehicul capacitatea motorului, adică volumul spațiului în care încape cilindrii

1 răspuns:
| tudorykul a răspuns:

1. Cm3 reprezinta centrimetri cubi, adica capacitatea cilindrica a motorului.
2. A2 este. A1 sunt scuterele
3. De la 16 ani poti face de A1, de la 18 A2 pana la 500cm3 si de la 21 peste 500cm3.
Daca am gresit, rog sa fiu corectat

| suntserios a răspuns (pentru tudorykul):

Ai greșit rău de tot.
2. Cbr 1000 se înscrie la categoria A nu al A2 pentru ca are cam 115kw puterea motorului. A2 cum zici tu este pentru motoare pana în 35kw. Și A1 nu 3 pentru scutere. AM e pentru scutere. A1 e pentru motoare pana în 125cmc.

3. Aici le ai amețit și mai rău. De la 16 ani poți face AM și A1. AM îți permite să conduci mopede pana în 50cmc iar A1 motoare pana în 125cmc.
De la 18 ani poți face A2 care îți permite să conduci motoare cu putere de pana la 35kw. De. La 24 ani sau după 2 ani de la obținerea lui A2 poți obține categ A cu care poți conduce restul motoarelor printre care și Honda de mai sus

Cât despre primul punct cmc înseamnă, ca la orice vehicul capacitatea motorului, adică volumul spațiului în care încape cilindrii