| iLoveChowChow a întrebat:

Am cumpărat o mașină de la un proprietar fizic și acesta mi-a spus că trebuie să mă duc cu civ-ul la un birou de acte ca sa-mi treacă noul proprietar pe ea la o mașină de scris. Nu știa nici el prea multe și eu nici atât. Lucrul asta se face înainte să mă duc la programare la poliție cu dosarul său după? Sau nici nu trebuie sa fac eu asta ci poliția când le las civ ul?

Răspuns Câştigător
| Țoglă a răspuns:

Pe talon trebuie scris "înstrăinat către...la data...", iar pe carte se completează la poliție datele noului proprietar.
Pe drpciv.ro îți arată ce acte trebuie să ai la tine și tot acolo faci și programare.

5 răspunsuri:
| iLoveChowChow explică:

De asemenea, RCA ul nou trebuie sa l fac valabil cu o zi înainte de programarea la poliție?

| Catrice a răspuns:

"la o mașină de scris" nu se mai poarta mașina de scris de vreo 20 și ceva de anihee hee

| Digikey a răspuns:

Te duci la un birou de acte auto si stiu ei tot de este de facut, iti pregatesc dosarul pentru politie cu toate actele in ordinea ceruta.Costa putin din cate imi amintesc.
Si au masina de scris, inca se foloseste.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

1. Mergeti la acte auto, amandoi. Va face contracte, fisa de inmatriculare, si iti explica tot ce trebuie sa faci.
2. Mergeti la primaria vanzatorului cu toate actele, sa vizeze contractele, fisa, si sa o scoata din impozit.
3. Faci programare la inmatriculari
4. Mergi la primaria ta cu toate actele, iti vizeaza si ei contractele si fisa
5. Platesti taxa de certificat la CEC sau Posta Romana
6. Inchei polita RCA cu numele tau
7. Mergi la biroul de inmatriculari la care te-ai programat, dai toate actele (inclusiv copie dupa RCA si chitanta CEC), numerele de inmatriculare si inca 40-80 de lei, pentru noile numere.
Daca fostul proprietar e din acelasi judet, iti poate lasa numerele care sunt deja pe masina, nu le mai predai si nici nu mai platesti aia 40-80 de lei.

suntserios
| suntserios a răspuns:

In civ scriu doar autoritatile abilitate nu cei de la biroul de acte. Aia de la biroul de acte iti fac doar o fisa de inmatriculare necesara pentru depunerea dosarului la politie