| SLexuS a întrebat:

Am cumparat o masina recent si intrebarea mea este urmatoarea, mereu cand iau o curba mai lunga chiar cu viteza mica ( 30km maxim ) simt ca masina se rastoarna si intrebarea mea daca amortizoarele sunt de vina.

11 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Nu spui ce masina.

| SLexuS explică (pentru darrio2007):

Reno clio 2 1.4

| SLexuS explică (pentru darrio2007):

Am avut mai multe probleme la ia, insa mai am de rezolvat asta, masina are 920kg asa scrie in carte, un clio din 2004 1.4 benzina

| Violleta2022 a răspuns:

Redu viteza mai mult dar din timp, nu cand esti deja in curba.

| sierra1 a răspuns:

Pare că da.
Dar dacă intri cu oarece vieză peste o denivelare (asfaltată să zicem) mașina se balansează mai mult decât ar fi nomal? (cred că simți singur asta)

| SLexuS explică (pentru sierra1):

Da, se balanseaza mult, imi zguduie tot corpul

| sierra1 a răspuns (pentru SLexuS):

Atunci da, ai dreptate: amortizoarele sunt de vina

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Daca ai cumpărat o de pe olx clar masina este de vina este o vechitură, ce marca este si din ce an este masina? Anul de fabricatie, du o in service auto si pregateste bani ca sa o repare, numai circula cu ea este periculos, cît ai dat pe masină?

| mihai69 a răspuns:

E destul de posibil, dar depinde de tipul mașinii.
Dacă are suspensia spate pe bară de torsiune, poate să fie din cauza rulmenților uzați.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Probabil amortizoarele.

| relian a răspuns:

Uite aici un link in care iti arata cum sa verifici daca is de vina amortizoarele.Gasesti f multe video pe Youtube, chestia e sa cauti in engleza, pentru ca romanii nu stiu citi posteaza pe Youtube.

Nu conteaza ce brand este masina, orice masina la fel face daca amoertizoarele is duse.Deci nu depinde de tipul masinii si nici de tipul amortizoarelor folosite.
Mai sunt si amortizoare altfel, cum is la masinile f scumpe, dar la alea se vede dupa luna daca amortizoarele is duse.

https://www.youtube.com/watch?v=m8i-zyDEMCE