| b123ivv a întrebat:

Am cumparat o masina sh si acum as vrea sa o "aranjez" putin.
Masina e un Opel Astra cu 80. 000km.
As vrea sa schimb toate lucrurile care se schimba de obicei dupa un anumit timp, dar nu prea stiu care sunt acelea. Cineva mi-a zis ca distributia ar trebui sa fie schimbata, altcineva de niste filtre, altcineva a zis ceva de niste lichide. Ideea e ca stiu ca exista lucruri care ar fi bine sau ar trebui schimbate, dar nu pot sa le numesc. Puteti sa imi dati o lista care sa le includa pe toate?

Răspuns Câştigător
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Ce motor este? Ca sa imi dau seama de distributie. La 80. 000km ar trebui sa fie inca originala.
Schimba doar uleiul si filtrele, daca au trecut mai mult de 12 luni sau 10. 000km de la ultimul schimb.
Verifica masina dedesubt, vezi daca are scurgeri, discuri si placute uzate, sau articulatii pe la suspensie/directie.
Vezi si anvelopele daca prezinta uzura pronuntata sau crapaturi. Daca au uzura doar pe o parte, remediaza directia.

De asemenea, toate lichidele trebuie inlocuite complet, cel putin la 5 ani. Exista testere si indicii care sa te ajute sa stii cand trebuie schimbate. Ma refer aici in principal la lichidul de frana si antigelul din motor. Dupa 5 ani isi schimba proprietatile, le creste mult aciditatea, incep sa atace piesele cu care intra in contact, formeaza sedimente si creaza probleme foarte mari.

Nu stiu in ce zona esti, in judetul Suceava te pot ajuta cu constatare + revizie unde este cazul.

| b123ivv explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Multumesc. Motorul este 1.6.

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru b123ivv):

Probabil este pe curea. Depinde care generatie de 1.6
Daca nu a schimbat-o fostul proprietar, poti sa o schimbi tu, sau cel putin sa rogi mecanicul sa o inspecteze. Asta daca este curea, si nu lant. Cele pe lant au termenul dublu.

6 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

De ce nu te duci tu la un mecanic si iti spune exact ce ai de schimbat.

| adryang78 a răspuns:

Atunci când cumperi o mașină second, prima mișcare este să schimbi distribuția, asta înseamnă kit-ul de distribuție plus pompa de apă.
În același timp, faci schimbul de ulei și schimbi și filtrele: filtrul de ulei, filtrul de combustibil, filtrul de aer și filtrul de habitaclu.
Pentru restul - bucșe, pivoți, capete de bară, saboți, placheți etc. - mergi la un atelier și îți vor spune ei dacă este nevoie să schimbi ceva.

| MAteiLaAjutat a răspuns:

Toate filtrele pentru inceput, distributia pe la 100k km, placutele de frana la fel, ulei, astea pentru inceput.

| kalasnicov22 a răspuns:

Depinde din ce an este masina ca nu ai specificat ce Astra este, cilindrata etc.