| rapidistii23 a întrebat:

Am cumparat recent o masina Cielo. Masina e radiata din cauza ca proprietara a murit, si de masina dupa aceea, s-a ocupat sotul dumneaei. Actele sunt predate toate la politie. Eu am doar specificatiile masinii in copie. Si o dovada in scris cum ca masina mi-a dat-o mie, scrisa de domnul respectiv. Intrebarea mea este: Mai pot inmatricula masina?
Dau funda! repedee

4 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Dacă este radiată, dta poți înmatricula o mașină care este a ta.
Specificațiiele mașinii în copie, nu servesc la asta. Dovada în scris că mașina ți-a dat-o ție nu este act de proprietate. Proprietatea o poți dovedi printr-un act de vânzare- cumpărare între tine și proprietar, sau un act de donație. Oricare din acestea, legalizate la notar. Dar ca să vândă sau doneze, trebuie să fie mai întâi de toate bunul lui. Dacă soția a murit, acesta nu devine automat bunul lui. Trebuie un proces de moștenire din care să rezulte în final că acel bun este al lui. Apoi cu această decizie a legii, că mașina este a lui, el ți-o vinde ție. Atunci mașina este a ta. Cu acest act, dta mergi la primărie și îl inregistrezi ca bun după care vei plăti impozit. Cu aceste acte și cu cele recuperate de la poliție, care nu știu de ce sunt acolo, că poliția nu păstrează acte fără motiv, cu toate mergi la înmatriculare. Acum nu ai cu ce.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Actele predate la politie - cu ce procedura s-a facut asta? A dus adeverinta de casare/dezmembrare, sau declaratie pe proprie raspundere, ca masina e pe proprietate privata, si nu se circula?
Daca s-a dus adeverinta de casare/dezmembrare, masina nu mai poate fi inmatriculata niciodata. Daca a radiat-o la cerere, cu declaratie pe proprie raspundere, o poti reinscrie in circulatie, dar ai de platit impozit retroactiv (maxim 5 ani).
Ciorna voastra scrisa de mana nu prea are nici o valoare, cel putin nu la inmatriculari. Ai nevoie de contract, copie dupa succesiune... E complicat.

| CORE55 a răspuns:

Doar proprietarul poate inmatricula masina, si o poate face numai pe numele lui.

| rapidistii23 explică:

Mi-a spus ca toate treburile is predate la politie si sa merg la politie sa intreb daca se mai poate inmatricula sa imi dea contract de vanzare/cumparare. Daca as vinde-o pe piese cat as face?