anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am dat o mașina unuia pentru dezmembrări și tot amâna sa imi aducă foaia de distrugere! Pot merge doar cu actele mașinii sa o radiez?

Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Da, ai nevoie si de actul de dezmembrare in ORIGINAL
"– Documentul care atestă dezmembrarea vehiculului, emis de către o unitate specializată – original"

Uite aici la ultimul punct:
"Acte necesare pentru radierea auto și scoaterea autovehicului din circulație
– Cererea de radiere completată și semnată/ștampilată de proprietar însoțită ori de un document care atestă deținerea unui garaj/teren/parcare unde va fi depozitat vehiculul, ori acordul scris al unui proprietar de spațiu;
– Certificatul de înmatriculare în original și copie;
– Plăcuțele cu numerele de înmatriculare;
– Actul de identitate al solicitantului în original și copie;
– Cartea de identitate a vehiculului, în original și copie;
– Fișa de înmatriculare cu viza organului fiscal competent teritorial sau certificatul de atestare fiscală completată și semnată/ștampilată de proprietar;
– Certificatul de radiere – în 3 exemplare;
– Declarație pe proprie răspundere a proprietarului sau a moștenitorilor legali, prin care se atestă că vehiculul a fost retras definitiv din circulație.

ACTE NECESARE PENTRU RADIEREA AUTO ÎN CAZUL PREDĂRII LA REMAT
– Cererea de radiere completată și semnată/ștampilată de proprietar;
– Certificatul de înmatriculare în original și copie;
– Plăcuțele cu numerele de înmatriculare;
– Actul de identitate al solicitantului în original și copie;
– Cartea de identitate a vehiculului, în original și copie;
– Fișa de înmatriculare cu viza organului fiscal competent teritorial sau certificatul de atestare fiscală completată și semnată/ștampilată de proprietar;
– Certificatul de radiere – în 3 exemplare;
– Documentul care atestă dezmembrarea vehiculului, emis de către o unitate specializată – original"

https://caroutis.com/......irculatie/

4 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Nu ma pricep ca o singura data am dat o masina spre dezmebrare si aia prin programul rabla, deci la societate serioasa.
Dar trebuie atentie, nu dam asa strainilor de pe internet ca ne spun ei ca au parc de dezmembrari, ar trebui sa aiba un sediu unde se pot vedea cateva zeci, sute de astfel de masini, sa il verific inainte (exista un registru online) pe denumirea SRL-ului daca exista acel SRL si cu ce se ocupa!
In viata reala nu se merge niciodata pe incredere, pentru ca exista atatia si atati escroci, si samsarii sunt cei mai mari dintre ei, ca am lucrat cu atatia samsari si stiu ce fel sunt ei!
Probabil asta a cumparat-o de la tine ti-a dat 1500 de lei sa zicem iar el o vinde cu 3000 de lei, deci o jigodie de om care nu face ceea ce spune si ce ar fi trebuit sa faca, pentru ca tu stiai ca nu iti elibereaza acest document si are alt scop atunci nu i-ai mai fi dat masina, de aici concluzionam ca este un escroc!
Reclama-l la politie, altceva nu stiu ce sa te sfatuiesc.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Si eu i-am dat unui prieten masina si e cam aceeasi situatie.
Trebuia făcut un act de vânzare-cumpărare intre voi, in vederea dezmembrării.

| Ianculescu_Amulius_1984 a răspuns:

Salut.nuu ai altceva de facut decat sa il reclami la politie si itm si ii v-a inchide firma.dar iti trebuie dovezi

| Albertamihaela1996 a răspuns (pentru Ianculescu_Amulius_1984):

Am aflat după 2 săptămânii ca nu are firma de dezmembrat!